Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier
Energie verde: eolienele prind Cernavoda din urma

Sutele de milioane de euro investite in ferme de vant incep sa dea roade. Productia de energie eoliana a urcat recent la un maxim istoric de 1.200 de megawati, aproape de cei aproximativ 1.400 de megawati produsi de cele doua reactoare de la Cernavoda. Cum investitiile in energia eoliana continua, este doar o chestiune de timp pana cand acestea vor produce mai mult decat centrala nucleara a Romaniei.

BCR acorda o finantare de 17 mil euro pentru constructia unei microhidrocentrale

Morile de vant au produs 1.192 de megawati si au stabilit un nou record istoric pentru energia eoliana, arata datele publicate de Transelectrica si consultate de Money Channel. In acel moment, parcurile eoliene din tara acopereau 17% din consumul energetic al Romaniei. Asta in conditiile in care anul trecut productia era doar de cateva zeci de megawati in unele perioade.

Astfel, energia eoliana se apropie de cei 1.400 de megawati produsi de cele doua reactoare de la Cernavoda, care acopera aproape integral consumul populatiei. Nu este de mirare ca fermele de vant au devenit atat de importante, in conditiile in care valoarea investitiilor atrase pana acum de se ridica spre 2 miliarde de euro. Iar interesul companiilor pentru tara noastra nu s-a redus: in clasamentul Ernst&Young al atractivitatii pentru energia verde, Romania se afla pe locul 14 in lume si pe prima pozitie intre tarile din regiune.

Compania spaniola Iberdrola incepe in acest an sa construiasca cel mai mare complex de ferme de vant din lume. In urma investitiei de peste 2 miliarde de euro, parcurile eoliene ale Iberdrola vor realiza mai mult decat reactoarele de la Cernavoda. Cu toate acestea, energia eoliana are un neajuns: nu este constanta, iar fluctuatiile pot fi destul de mari, cum ar fi injumatatirea productiei in numai o zi. Acest lucru inseamna ca este nevoie ca alti producatori de energie sa intervina pentru a echilibra piata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here