Energizantele cresc ingrijorator pulsul

Energizantele cresc ingrijorator pulsul
Energizantele cresc ingrijorator pulsul

Inima bate diferit chiar si la o ora dupa ce am consumat bauturi energizante, care au in compozitie cafeina, arata autorii unui studiu german. Cercetatorii de la Universitatea din Bonn au descoperit ca aceste bauturi intensifica in mod considerabil bataile inimii, potrivit BBC. „Cantitatea de cafeina din bauturile energizante este de pana la trei ori mai mare decat cea din compozitia altor tipuri de bauturi cu cafeina, precum cafeaua si cola. Efectele secundare asociate unui consum crescut de cafeina includ batai rapide ale inimii, palpitatii, cresterea presiunii sangelui si, in cazurile severe, pierderea cunostintei si moarte subita“, atrage atentia medicul Jonas Dorner, coordonatorul cercetarii.

Desi acest studiu nu este suficient de bine documentat (doar 16 voluntari au luat parte la experiment) pentru a explica efectele precise pe care contractiile puternice ale inimii in urma consumului de energizante le au asupra starii de sanatate, cercetatorii le recomanda totusi copiilor si persoanelor cu tulburari de ritm cardiac sa le evite.

Un studiu recent publicat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania arata faptul ca 37,5 la suta dintre energizantele de pe rafturile supermarketurilor din Romania contin un numar de sase aditivi alimentari. Asadar, si acest aspect trebuie sa ne retina atentia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *