EnergoBit investeste 40 mil. euro intr-un parc eolian la Tulcea

EnergoBit investeste 40 mil. euro intr-un parc eolian la Tulcea

EnergoBit, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata echipamentelor energetice, controlat de trei fosti angajati ai Renel din Cluj, va investi 40 de milioane de euro in realizarea unui parc eolian de 27 MW, in Tulcea, acesta fiind unul dintre primele proiecte realizate de antreprenori romani in cel mai atractiv domeniu al ultimilor ani.

Péter Pál, vicepresedintele executiv si unul dintre proprietarii EnergoBit, grup cu afaceri de circa 140 de milioane de euro anul trecut, spune ca pana in prezent a fost concesionat un teren de 67 de hectare in Tulcea, pe care urmea­za sa fie instalate 9 turbine, cu o capacitatea totala de 27 MW.

Investitia va fi sustinuta atat din fonduri proprii, cat si din credite bancare, iar termenul de finalizare este prevazut pentru anul viitor.

„In prezent am obtinut autorizatia de construire a parcului eolian din Tulcea, iar in perioada urmatoare vom demara investitia. Credem ca pana la finalul anului viitor parcul va putea functiona”, a declarat pentru ZF Transilvania Péter Pál.

In prezent, actionarii EnergoBit sunt Péter Pál, Stefan Gadola si Ioan Socea, care detin fiecare functia de vice­presedinte executiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *