Erbicidele in exces dauneaza mediului si oamenilor

Participantii la reuniunea de lucru de la Livada - pe tema erbicidelor

La sfarsitul saptamanii trecute, vreme de doua zile, in organizarea Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Agricola (SCDA) Livada, a avut loc o reuniune de lucru a specialistilor din agricultura, specializati in erbicide si erbicidare. Tema intalnirii a reprezentat-o “Combaterea buruienilor”.

Intalnirea de lucru a fost deschisa de dr. Floare Moisa, directorul SCDA Livada, dupa care, primarul Ioan Sebesi a rostit un cuvant de salut participantilor, convins fiind ca aceasta reuniune se va solda cu rezultate favorabile agriculturii.
Agricultura are nevoie de metode eficiente in combaterea buruienilor in conditiile in care in lipsa ploilor erbicidarea poate fi un esec, dar si o cheltuiala deloc de neglijat, iar preturile carburantilor sunt deja suficient de mari pentru a se analiza unde si in ce conditii se intervine mecanic in combaterea buruienilor.
Numeroase substante chimice au fost scoase din uz
In prima parte a intalnirii de lucru, participantii au audiat un referat intitulat “Evolutia cercetarilor in domeniul combaterii buruienilor ” prezentat de prof. dr. Lucian Ghinea, dupa care dr. ing. Teofil Fritea a prezentat lucrarea “Concepte actuale si de perspectiva in domeniul combaterii buruienilor”.
Moderatorii acestei intalniri atat de importante pentru fermieri, indiferent de forma de proprietate asupra terenurilor au fost prof. dr. Nicolae Sarpe, prof. dr. Lucian Ghinea si dr. ing. Ioan Vladutiu.
Asa cum a subliniat dr. ing. Teofil Fritea, este prima reuniune de lucru a cercetatorilor in domeniul combaterii buruienilor.
A fost facuta o trecere in revista a erbicidelor folosite in combaterea buruienilor in perioada anilor 1965-2011, schimbarile provenite in strategia de combatere a buruienilor datorita sintetizarii de noi erbicide, dar si a restrictiilor impuse in folosirea acestor substante chimice de sinteza, unele din ele volatile.

Peste 200 de erbicide au fost testate si omologate
Amanunte cititi in editia tiparita a ziarului nostru de marti, 5 iulie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente