Esti cea mai frumoasa in stilul „eco”

Standardele de frumusete, mentinerea tineretii, a fi remarcata estetic intr-un colectiv,s.a., fac parte din natura femeii. Marii poeti au incercat sa faca din femeie o figura fragila, uniforma si simpla, insa astazi sa vorbesti astfel este necunoastere. E o lume complexa pana in cele mai mici detalii, e o viata activa , desprinsa de tiparele monotoniei, e o prospetime incandescenta aceasta”femeie”.

cosmetice eco

Ani la randul frumusetea feminina a suferit tansformari, de la cele mai drastice pana la unele de efect, insa ceea ce s-a cautat in permanenta a fost o frumusete-sanatoasa, o frumusete de viitor. In prezent reclamele pentru produse cosmetice vorbesc de efectul de moment, de iluzia optica pe care ti-o ofera pe timpul aplicarii. In egala masura alimentele din comert de bucura de multa publicitate, in care se pune accentul pe gust si anumite ingrediente, fara a se mentiona vreodata si aditivii alimentari, despre care ne putem informa doar de pe ambalaj, insa si aici ei pot fi absenti, producatorii evitand in majoritatea cazurilor sa mentioneze aditivii extrem de nocivi sau interzisi, pe care ei ii folosesc totusi la preparare. Traim intr-o societate superficiala, in care ni se inoculeaza ideea esteticii de moment, atat a esteticii personale cat si a produselor pe care le cumparam , alimentare sau nu.

Desi se fac publice informatii privitoare la anumite cosmetice, cum ar fi cauzarea cancerului de piele de catre vopseaua de par de anumite culori, sau de catre crema de fata ori gelul de dus, femeile continua sa investeasca sume foarte mari pe astfel de produse, deoarece nevoia de frumusete merita riscul pe care il implica. Insa nu trbebuie generalizata problema acestor cosmetice, existand pe piata si cateva categorii inofensive, vorbim aici de acele cosmetice, medicamente si detergenti bio, care insa nu se bucura de o publicitate la fel de mare ca a celorlalte produse. Pretul acestor produse nu este totdeauna mai mare decat cel pe care il rezervam cumparaturilor obisnuite, dar despre toate acestea trebuie sa permitem sa fim informati si sa informam mai departe.

Nutritia reprezinta una dintre problemele de top in perioada actuala. Daca pana nu demult eram uimiti de „obezitatea Americii”, astazi luptam cu greutatea ca intr-o „America a Romaniei”. Virusul fastfood-ului ne-a atins, nu mai putem rezista aspectului „gustos „, asa cum nu putem rezista nici esteticului diverselor reclame la alimente. Uitam ca o mancare ce arata bine nu ne face si pe noi mai aratosi, ba din contra… Suntem o parte a naturii, astfel ca doar ceea ce ne-a oferit viata ne-o poate mentine. Toate inceputurile sunt dificile, tot ce are valoare implica efort, insa viata nostra merita sa gandim de doua ori inainte de a hotara ce mancam, ce produse cosmetice folosim, si chiar ce haine purtam.

In realitate nu este vorba de frumusete, ci despre sanatatea nostra. Nu putem alege sa fim frumosasi in lipsa sanatatii, pentru ca frumusetea are ca sursa sanatatea; este un pricipiu de baza care nu poate fi contestat.

Fi frumoasa avand grija de sanatatea ta!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente