ETEM Systems: “Boom-ul parcurilor fotovoltaice a trecut”

ETEM Systems: "Boom-ul parcurilor fotovoltaice a trecut"
ETEM Systems: “Boom-ul parcurilor fotovoltaice a trecut”

Boom-ul parcurilor fotovoltaice a trecut, a declarat directorul general al firmei ETEM Systems, Andreas Laspadakis. In acest an, nu mai exista piata pentru parcurile de productie a energiei din surse fotovoltaice, ca urmare a schimbarilor legislative si lipsei accesului la finantare, a precizat domnia sa citat de Mediafax.

Directorul ETEM Systems a explicat: “Nu o sa mai vedem boom-ul fotovoltaic de anul trecut. Dar depinde si de legislatie. Problema in Romania este ca legislatia nu este stabila. De asemenea, marea problema este finantarea. Bancile nu se arata dornice sa crediteze proiecte pentru sectorul fotovoltaic. Din informatiile pe care le am, doar banci precum Volksbank si Unicredit mai crediteaza proiecte fotovoltaice”.

Firma elena ETEM Systems livreaza structura metalica de sustinere a panourilor fotovoltaice atat pe sol, cat si pe cladiri.

“Multe companii nu vor sa se implice in instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperisuri deoarece legislatia nu ofera un cadru stabil. Pentru noi, parcurile solare mari aduc cifra de afaceri mare, dar profit mic. In schimb, instalarile pe acoperisuri aduc o cifra de afaceri mica, dar profit mare, pentru ca sunt facute din mult aluminiu”, a precizat Laspadakis.

Firma a asigurat, anul trecut, solutii pentru instalarea panourilor fotovoltaice pentru trei proiecte care totalizeaza 8 MW in Bistrita, iar in prezent are in derulare doua proiecte care totalizeaza 11 MW in Sibiu. De asemenea, in 2012 firma a livrat structuri din aluminiu pentru un proiect de 7 MW in Colibasi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente