Daca totul este in regula cu organismele modificate genetic, de ce sa nu apara pe eticheta?

0
345
Dacă totul este în regulă cu organismele modificate genetic, de ce să nu apară pe etichetă?
Daca totul este in regula cu organismele modificate genetic, de ce sa nu apara pe eticheta?

Celebritati precum Danny DeVito, Dave Matthews si Bill Maher s-au implicat in realizarea unui anunt de interes public in favoarea Propunerii 37 din California. Legea, daca este votata, va impune o etichetare obligatorie a alimentelor care contin organisme modificate genetic, cunoscute sub numele de GMO, relateaza Huffingtonpost.com.
Videoclipul “Right to Know” (Dreptul de a sti), sponsorizat de grupul de sustinere a conumatorilor Food&Water Watch, indeamna persoanele din California sa voteze “Da” in ceea ce priveste Propunerea 37 pe data de 6 noiembrie.

“Nu este dreptul tau sa stii daca mananci alimente modificate genetic?”, spune DeVito in videoclip.
Alte celebritati, cum ar fi Bill Maher, Jillian Michaels, Emily Deschanel, John Cho, Glenn Howerton, Kaitlin Olson, KaDee Strickland si Kristin Bauer van Straten s-au alaturat proiectului, aratand ca nu exista nicio alternativa pentru consumatori. Poate doar aceea de a se muta intr-o alta tara in care cetatenii au dreptul de a sti daca mancarea lor contine organisme modificate genetic.
Figurand pe buletinul de vot din noiembrie, Propunerea 37 a fost aprig contestata de cei care se opun etichetarii GMO, acestia investind zeci de milioane de dolari pentru a invinge aceasta propunere.
Pentru gigantii agricoli precum Monsanto, asa numitul “Marele 6”, un pasaj din aceasta masura, ar putea afecta foarte mult folosirea culturilor sale modificate genetic.

In timp ce efectele de sanatate privind organismele modificate genetic raman controversate, videoclipul accentueaza ideea potrivit careia consumatorii ar trebui sa aiba dreptul de a sti ce contine mancarea lor, la fel cum etichetele nutritionale listeaza cantitatile de grasimi, sodiu si zahar.

Dave Matthews spune in videoclip ca “daca nu e nimic in neregula cu alimentele modificate genetic, de ce sa nu se evidentieze continutul lor pe eticheta, scriindu-se «Produs cu GMO!»”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.