Eurobarometru: Noua din zece romani dau importanta protectiei mediului

0
638
Eurobarometru: Nou? din zece români dau importan?? protec?iei mediului
Eurobarometru: Nouă din zece români dau importanţă protecţiei mediului
 Eurobarometru: Noua din zece romani dau importanta protectiei mediului
Eurobarometru: Noua din zece romani dau importanta protectiei mediului

Un procentaj de 91% dintre romani considera protectia mediului ca un domeniu (deosebit de) important din punct de vedere personal, iar 60% dintre noi vedem poluarea aerului drept una dintre principalele probleme cu care se confrunta din acest punct de vedere, informeaza un Eurobarometru dat publicitatii astazi.

Mai mult: 82% dintre romani considera ca pot juca personal un rol in protejarea mediului si ca problemele de mediu au un efect direct asupra vietii cotidiene.

De asemenea, aproximativ 58% din populatie se considera destul de bine informata in ceea ce priveste problemele de mediu, iar 43% apreciaza ca introducerea unor amenzi serioase pentru cei care fac infractiuni de mediu este una din modalitatile cele mai eficiente de solutionare a acestora. Nu in ultimul rand, in jur de 80% dintre romani cred ca UE ar trebui sa aiba posibilitatea de a verifica ca legislatia in domeniu este aplicata in mod corect in Romania si ca ar trebui alocate mai multe fonduri UE pentru activitati favorabile protectiei mediului inconjurator.
Datele de mai sus fac parte dintr-un sondaj Eurobarometru pe tema atitudinii cetatenilor europeni in ceea ce priveste protectia mediului. In intreaga UE, majoritatea cetatenilor a afirmat ca protectia mediului este importanta pentru ea, personal, un numar mare dintre respondenti apreciind ca se poate face mai mult in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.