Europa – Campioni la reciclat hartie

Europenii au reciclat in ultimii ani mai multa hartie decat americanii sau asiaticii. Recunoscuti la inceputul deceniului pentru lentoarea cu care se desfasura procesul de reciclare a hartiei, europenii au recuperat acest handicap. La aceasta au contribuit atat cetatenii europeni, cat si implicarea companiilor din statele europene.

DATE PUTINE. Chiar si companiile din Romania au inceput sa devina interesate de subiect. Conform datelor detinute de Paper Plus, Consiliul European pentru Reciclarea Hartiei a oferit rezultate optimiste cu privire la cantitatea de hartie reciclata in statele din Uniunea Europeana: rata de reciclare a hartiei a fost de 63,4% in 2006. Pana in 2010, Uniunea Europeana tinteste o cota de reciclare a hartiei de 66%. Pentru atingerea acestui procent sunt implicate toate statele membre actuale ale UE, inclusiv Romania. Cu toate acestea, potrivit unei companii de pe piata solutiilor profesionale de igiena din Romania, reciclarea este o preocupare noua in tara noastra, motiv pentru care datele statistice cu privire la acest domeniu sunt aproape inexistente.

Conform datelor din piata, 65% dintre romani ar fi dispusi sa consume mai putina hartie sau sa refoloseasca pungile de plastic. Mai putini insa au declarat ca ar planta copaci sau arbusti, iar proportia celor care ar strange hartie pentru reciclare este si mai mica.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *