Europa interzice de ani buni fast food-ul in scoli si in reclame

Decizia Ministerului Sanatatii de a introduce o taxa pe produsele de tip fast-food este destul de noua in comparatie cu ce se petrece deja de ani buni la nivel european.fast food

Taxa propusa de Ministerul Sanatatii pentru produsele fast food are echivalente mai vechi si mai radicale in cateva state europene.

Franta a interzis inca din 2005 aparatele care vand bauturi racoritoare si batoane de ciocolata in incinta scolilor. Publicitatea pentru alimentele si bauturile nesanatoase poarta din 2007 avertismente pentru consumatori, arata European Public Health Alliance.

Irlanda interzice din 2006 reclamele tv la dulciuri si fast food, la fel cum interzice utilizarea celebritatilor pentru a promova astfel de produse in randul copiilor.

Marea Britanie a decis si ea sa scoata in afara legii automatele de bauturi racoritoare, cipsuri si batoane de ciocolata plasate in interiorul scolilor.

Letonia este prima tara din UE care a reusit sa interzica in totalitate vanzarea de fast food in scoli si gradinite. Tot in nordul continentului, Suedia interzice inca de acum 25 de ani reclamele la alimentele de tip fast food pentru copiii sub 12 ani.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *