Europa isi va reduce emisiile de CO2 cu 15 milioane de tone, daca trece pe becuri economice

Becurile incadescente de peste 100 de wati au inceput sa fie retrase de pe piata Uniunii Europene de la 1 septembrie. Este primul pas inspre retragerea definitiva de pe piata europeana a becurilor traditionale pana in anul 2012.becuri economice

Fabricantii nu mai pot distribui becuri traditionale de peste 100 de wati catre magazine, desi au dreptul sa vanda marfa inmagazinata pana la terminarea stocului existent. Executivul comunitar estimeaza ca aceasta masura va aduce o economie anuala de 40.000 de kilowati pe ora, ceea ce este echivalentul consumului a 11 milioane de gospodarii.

Mai mult, emisiile de dioxid de carbon se vor reduce anual cu 15 milioane de tone, ceea ce va contribui la obiectivul european de a reduce emisiile cu 20 la suta pana in 2020.

Consumatorii vor putea alege acum intre becurile fluorescente compacte de lunga durata, care permit o economie de 75 la suta din energie, sau cele cu halogen, echivalentul celor incadescente din punctul de vedere al calitatii, dar care economisesc intre 25 si 50 la suta din energie.

Sursa: Gardianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente