EUROPA LUPTA IMPOTRIVA SCHIMBARILOR CLIMATICE Concert eco la Budapesta

Comisia Europeana si MTV au organizat un nou concert din campania „Play to Stop: Europe for Climate”, important proiect european destinat luptei impotriva schimbarilor climatice. Sustinut de trupa britanica The Editors, concertul va fi difuzat pe MTV pentru o audienta europeana estimata de 31 de milioane de telespectatori.concert eco la Budapesta

Evenimentul de la Budapesta este al doilea de acest gen organizate in acest an, dintr-o serie de trei. Concertul din capitala Ungariei ii urmeaza spectacolului sustinut in vara la Stockholm de artistul american Moby. Ultima reprezentantie va avea loc in luna decembrie in capitala Danemarcei, Copenhaga, orasul in care la doar cateva zile dupa concertul campaniei „Play to Stop” se va desfasura cel mai important summit international privind lupta impotriva schimbarilor climatice. La aceasta reuniune politica, spera liderii europeni, se va semna noul acord international de mediu, document ce va urma Protocolului de la Kyoto si va trasa noua harta a emisiilor de dioxid de carbon la nivel planetar. Practic, daca negocierile merg asa cum se doreste, marile puteri ale lumii, dar si statele in curs de dezvoltare vor semna un angajament prin care sa reduca semnificativ emisiile anuale de CO2 si alte gaze cu efect de sera, astfel incat efectele schimbarilor climatice sa fie incetinite. Asumandu-si rolul de lider mondial in lupta impotriva incalzirii globale, Comisia Europeana si-a propus trei tinte majore pana in 2020: cresterea cu 20% a eficientei energetice, reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera si utilizarea in proportie de 20% a surselor regenerabile de energie. Masurile vor duce, potrivit Comisiei, la o crestere spectaculoasa a utilizarii surselor regenerabile de energie in fiecare tara si vor stabili obiective obligatorii din punct de vedere juridic, pe care guvernele trebuie sa le realizeze.

SERBAN COPOT, ALATURI DE AMBASADORI
In campaniile media pentru sprijinirea acestor obiective se numara si „Play to Stop”, o importanta initiativa dedicata tinerilor. Realizata in parteneriat cu MTV, campania a desemnat ambasadori din fiecare tara care sa sustina initiativa. Romania este reprezentata de Serban Copot, solistul trupei Animal X si presedinte al organizatiei Generatia Verde. Alaturi de Serban, prezenti la Budapesta pentru concertul trupei The Editors au mai fost vedeta tv din Suedia Shrine Raghe, fostul campion maghiar la aerobic Atttila Katus (ambasadorul Ungariei) si actorul german Tobias Schenke. Din partea Comisiei Europene a fost prezenta Margot Wallstrom, vicepresedinte.

AUDIENTA-RECORD
Concertul „Play to Stop: Europe for Climate” a coincis cu Saptamana Europeana a Mobilitatii, organizata tot cu sprijinul Comisiei Europene. Evenimentele organizate in aceasta saptamana au incurajat cetatenii sa treaca la folosirea unor mijloace de transport ecologice. Concertul The Editors s-a bucurat de un real succes in randul publicului maghiar, fiind inregistrat de MTV pentru a fi difuzat in perioada urmatoare. Audienta estimata la nivel european pentru acest concert este de 31 de milioane de telespectatori.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *