Europa trebuie sa-si intensifice masurile de adaptare privind schimbarile climatice

Conform unui raport publicat in 29 septembrie anul trecut de Agentia Europeana de Mediu( AEM), Organizatia Mondiala a Sanatatii si Centrul de Cercetare al Comisiei Europene, Europa trebuie sa-si intensifice masurile de adaptare privind schimbarile climatice.
desertificare
Raportul” Impactul schimbarilor climatice in Europa” bazat pe 40 de indicatori “cheie”, subliniaza o crestere a nivelului marii, a inundatiilor, a secetelor, a riscurilor de maladii ca si de pierderi ale biodiversitatii legate de aceasta incalzire.

Intr-adevar, conform acestui raport, temperatura medie a Pamantului a crescut cu 0,8 grade Celsius in raport cu epoca preindustriala, cu o crestere mai pronuntata in Europa, unde aceasta este de 1 grad Celsius. Schimbarea climatica ameninta in special zonele muntoase si de coasta ale Europei, dar si ale Mediteranei si Arcticii. Daca Europa de Nord a devenit din ce in ce mai umida de aproape un secol, regiunile mediteraneene evolueaza spre desertificare. Printre celelalte consecinte ale acestei cresteri de temperatura, raportul semnaleaza cresterea nivelului marilor, care ameninta zonele de coasta.

In Europa, 4 mil. de persoane si 2 miliarde de euro in bunuri vor fi amenintate de inundatiile care se vor produce pana la sfarsitul secolului.Raportul face cunoscuta disparitia a doua treimi din suprafata ghetarilor alpini din 1850 pana in prezent. AEM apeleaza la UE pentru a-si intensifica eforturile in materie de adaptare la schimbari ale conditiilor climatice si a-si dezvolta schimbul de informatii asupra datelor, eficacitatii si costurilor acestor masuri. Sa ne amintim ca in iulie 2007, Comisia a publicat o carte verde despre adaptarea la schimbarile climatice.

Sursa: Actu-Environnement

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente