Eveniment ASAT – Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti

0
403

sat ecoIn perioada 09-12 Martie 2009 este prevazuta organizarea unei Misiuni de Lucru, care se incadreaza intr-un demers initiat la nivel international in vederea promovarii consumului responsabil si a parteneriatului local producator-consumatorI. Obiectivul principal al acestei Misiuni de Lucru se refera la lansarea in Bucuresti a primului parteneriat local, sub forma demersului ASAT – Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti.

ASAT reprezinta o forma de economie alternativa, care are la baza dezvoltarea unui comportament solidar fata de micii producatori agricoli, o categorie care devine tot mai vulnerabila in prezent. Acest demers face parte din familia initiativelor etice si solidare, care au fost lansate in Romania incepand cu anul 2007 in cadrul procesului „Timisoara-Teritoriu responsabil pentru coeziune sociala si dezvoltare durabila”, proces initiat de Consiliul Europei, Comisia Europeana si Platforma Europeana IRIS.

Principalele obiective operationale ale Misiunii de Lucru:

In cadrul Misiuninii din perioada 09-12 Martie avem in vedere urmatoarele obiective de interventie:
Obiectivul 1: Prezentarea proiectului ASAT in randul consumatorilor din Bucuresti si formarea unui grup de pilotaj;
Obiectivul 2: Prezentarea proiectului ASAT in randul micilor producatori agricoli locali si realizarea unor vizite la ferme de proximitate;
Obiectivul 3: Identificarea principalelor directii de colaborare cu autoritatile locale care se pot implica in promovarea sistemului ASAT in Bucuresti si Romania.

Prarteneri in dezvoltarea si organizarea Misiunii de Lucru

Activitatile desfasurate in cadrul Misiunii de Lucru sunt finantate de catre Fondation de France. Principalii parteneri implicati in dezvoltarea si organizarea Misiunii de Lucru sunt:
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale;
Agentia Nationala pentru Consultanta Agricola;
Biroul de Informare al Consiliului Europei;
Platforma Europeana pentru Initiative Etice si Solidare IRIS,
Reteaua Internationala URGENCI,
Fundatia Ratiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.