Eveniment Romania Green Building Council: Green Architectural Design and the Enabling Technologies

gbc“Green Architectural Design and the Enabling Technologies” – 27 ianuarie 2009, Bucuresti

Pe 27 ianuarie Romania Green Building Council (Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi) a organizat un curs de o zi pe tema “Proiectare Arhitecturala Sustenabila si Tehnologiile Necesare”. Prezentarile au fost sustinute de doi traineri cu preocupari si experienta in domeniul proiectarii ecologice si sustenabile: Ing. Aurore Julien – Director al Departamentului de Sustenabilitate iin cadrul Llewelyn Davies Yeang Architects; Prof. Dr. Arh. Ana-Maria Dabija – Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.
Structurat in 2 parti, workshop-ul a oferit informatii practice pentru utilizarea tehnologiilor disponibile in realizarea de cladiri mai performante, mai eficiente din punct de vedere energetic si cu impact redus/zero asupra mediului. Au fost abordate: principiile proiectarii bioclimatice, ventilatia naturala si utilizarea luminii naturale – teorie, exemple de proiecte si instrumente de simulare, managementul proiectarii sustenabile, Directiva de Performanta Energetica a Cladirilor, instrumentele de evaluare a impactului asupra mediului si standardele de certificare voluntara LEED si BREEAM (caracteristici si diferente).
In plus, workshopul a fost structurat astfel incat participantii sa aiba ocazia de a interactiona activ cu cei doi traineri, in cadrul sesiunilor interactive de aplicatii practice si de intrebari si raspunsuri.
Cu peste 70 de participanti, evenimentul s-a bucurat de un real succes. La workshop au participat reprezentanti cheie din sectorul constructiilor sustenabile: investitori si dezvoltatori imobiliari, companii de constructie, arhitecti, ingineri, furnizori de servicii si tehnologii, studenti si profesori, autoritati publice. Organizatorii au oferit un numar limitat de burse studentilor si profesorilor interesati.
Evenimentul s-a incheiat cu un cocktail pentru participanti si membrii RoGBC.

Articolul precedentGrupul REECO se largeste din nou
Articolul următorProtectia Animalutelor

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente