Evidenta stricta a pomilor de Craciun, de anul acesta

Pomii de Craciun vanduti in piete vor fi identificati individual cu un sigiliu de tip crotaliu, iar materialul lemnos va putea fi comercializat numai daca marfa este avizata de catre autoritatea silvica, proprietarii depozitelor fiind obligati sa utilizeze un sistem informatic special de gestiune
brazi de craciun
Proprietarii depozitelor si cei ai instalatiilor de prelucrare a lemnului nu vor avea voie sa primeasca, prelucreze ori comercializeze materiale lemnoase decat daca marfa are un aviz de insotire. Ei vor fi obligati sa permita accesul inspectorilor silvici sositi in control, sa utilizeze sistemul informational integral de urmarire a materialelor lemnoase (SUMAL), sa detina un singur registru de intrari-iesiri pentru materialul lemnos si sa imprejmuiasca punctele de lucru, conform unei hotarari aprobate, miercuri, de Guvern.
Softul SUMAL va fi furnizat gratuit de catre autoritatea silvica. Masa lemnoasa si materialele lemnoase care nu sunt inregistrate ti pentru care nu se introduc documente in sistemul SUMAL sunt considerate fara provenienta legala.
In document se mai stabileste ca pomii de Craciun vor fi identificati individual cu sigiliu crotaliu, care se fixeaza la baza pomului. Pentru nerespectarea acestor cerinte vor fi aplicate sanctiuni constand in amenzi cuprinse intre 1.500 si 10.000 lei si confiscarea marfii.
Noile reguli vor fi aplicate incepand cu 1 octombrie 2008.

Sursa: Universul Padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *