Excesul de produse naturiste poate aduce pacientilor moartea

Targovistenii trebuie sa consulte medicul in privinta unui tratament naturist si sa aiba grija ce medicamente cumpara din farmacii.produse naturiste

Pentru ca pretul medicamentelor a crescut, tot mai multi targovisteni apeleaza la produse naturiste pentru tratarea diferitelor afectiuni. Ceea ce nu stiu ei este faptul ca si aceste produse au efecte adverse si nu ar trebui luate fara a consulta un medic specialist. Asta pentru ca si pe piata farmaceutica din Targoviste pot patrunde medicamente contrafacute, care sa contina substante daunatoare organismului.

Bolnavii apeleaza la produsele naturiste

Sotii Milea au un magazin de produse naturiste de 10 ani. Lor se adreseaza persoane cu diverse afectiuni, care cauta sa se insanatoseasca prin metode alternative medicamentatiei prescrise de doctori. „In vremurile actuale, oamenii isi lasa sanatatea pe ultimul loc. Cei care apelaza la produsele pe care noi le oferim sunt oamenii bolnavi sau cei care vor sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Avem clienti din tot orasul si chiar din judet”, ne spune Felicia Milea. A facut cateva cursuri in domeniul sanitar, dar este de parere ca experienta o ajuta sa-i indrume pe clienti spre produsele naturiste. „Din cauza unor probleme de sanatate, la 16 ani am hotarat sa devin vegetariana si sa ma axez pe produse naturiste. Acum am 47 de ani si ma simt foarte bine. Trebuie sa ai rabdare, pentru ca rezultatele tratamentelor naturiste se vad in timp”, explica targovisteanca.

Despre afectiunile celor care vin la magazin, spune ca problema cea mai intalnita este colesterolul ridicat: „cei mai multi sunt bolnavii de colesterol sau de diabet. Noi ii sfatuim sa aiba grija de alimentatie, prin reducerea grasimilor. Le oferim ulei de in sau ulei de peste, sub forma de capsule, produse recomandate in tratarea colesterolului. Avem si diferite ceaiuri de plante, indicate pentru diverse afectiuni”.

Si in Targoviste au existat produse Plafar cu sibutramina

„Si produsele naturiste au efecte adverse sau, cum a fost in cazul lui Adrian Mutu, sunt contrafacute. In Targoviste, firma Plafar are produse avizate de Ministerul Sanatatii. Au fost depistate si produse care contineau sibutramina, dar au fost excluse de pe piata”, ne-a declarat doctorul Marius Atanasiu. „Excesul de produse naturiste poate duce la aparitia de afectiuni hepato-renale si chiar la moarte”, avertizeaza doctorul.

Reactii adverse

„Printre simptomele tratamentelor naturiste neavizate de medici se numara stare de oboseala, moleseala, somnolenta, ameteli, urina colorata”, a declarat pentru Adevarul de Seara doctor Marius Atanasiu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *