Excursii in Muntii Macin si Balta Mica a Brailei, de Ziua Mediului

Excursii in Muntii Macin si Balta Mica a Brailei, de Ziua Mediului
Excursii in Muntii Macin si Balta Mica a Brailei, de Ziua Mediului

Agentia pentru Protectia Mediului Braila intentioneaza astfel sa informeze un grup de studenti si unul de elevi despre valoarea patrimoniului natural si importanta protejarii resurselor naturale

Ziua Mondiala a Mediului, celebrata in fiecare an pe 5 iunie, este un simbol prin care Organizatia Natiunilor Unite recunoaste importanta protejarii mediului inconjurator. Sarbatorirea Zilei Mediului are scopul constientizarii opiniei publice asupra necesitatii de a actiona in sprijinul mediului prin utilizarea rationala a resurselor. Deviza din acest an este “Gandeste-Mananca-Economiseste” (Think.Eat.Save), accentul fiind pus pe diminuarea consumului de resurse naturale prin folosirea rationala a surselor de hrana.

Cu prilejul Zilei Mediului, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Braila a pregatit pentru astazi mai multe actiuni de promovare a ariilor naturale protejate si de educatie ecologica. Astfel, reprezentantii agentiei au organizat o deplasare in Parcul National Muntii Macinului cu studentii la Ingineria Mediului din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos Galati – Facultatea de Inginerie Braila, si o deplasare in Parcul Natural Balta Mica a Brailei cu un grup de elevi de la Scoala “I. L. Caragiale”, in scopul constientizarii valorilor patrimoniului natural.

“Tot in ziua de 5 iunie are loc etapa finala a proiectului «Peisajul de pe strada mea» – concurs de machete de spatii verzi, proiect propus de Scoala «Mihu Dragomir» si Scoala «Mihai Viteazul» din municipiul Braila. In cadrul acestei activitati gazduite de Scoala Populara de Arta «Vespasian Lungu» va avea loc prezentarea si jurizarea machetelor de spatii verzi realizate de copii, reprezentantul Agentiei pentru Protectia Mediului Braila facand parte din juriu”, ne-a declarat Dumitru Baja, purtatorul de cuvant al APM.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,154FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente