Experimentele Pentagonului otravesc apa de la chiuveta

O substanta toxica a fost depistata in apa potabila din America, iar specialistii sustin ca ea provine din combustibilul folosit pentru navetele spatiale
apa de la robinet
Specialistii sustin ca apa potabila din SUA este infestata cu carburantii folositi pentru lansarea rachetelor in spatiu, iar Agentia de Mediu sta linistita.

Agentia de protectie a mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) considera ca apa de la chiuveta este potabila. Exista insa voci ale unor anumiti specialisti in domeniu care sustin ca apa este infestata cu carburantii folositi pentru lansarea rachetelor in spatiu, informeaza Associated Press.

EPA a dat publicitatii, recent, cateva concluzii dintr-un raport preliminar si isi sustine cu tarie punctul de vedere, considerand ca nu sunt necesare masuri speciale. Poluantii incriminati au fost depistati totusi in 395 de locuri din 35 de state americane, iar nivelul de poluare se ridica peste limitele admise.

Cea mai periculoasa substanta toxica depistata este percloratul, o sare a acidului percloric. Locuitorii din statele in care au fost efectuate masuratori speciale pentru identificarea acestui compus chimic se pot alege cu tulburari serioase ale glandei tiroide, iar pentru gravide si copii, riscul de a-si pune sanatatea in pericol este deosebit de mare.

Oficialii EPA afirma insa, fara nicio ingrijorare, ca percloratul din apa de la robinet se afla in limite normale, iar sistemul public de alimentare cu apa este in deplina siguranta.

Democratii acuza!

Democratii insa sunt ingrijorati de soarta poporului american si nu au dubii atunci cand afirma ca Agentia americana de Mediu vrea sa musamalizeze “scandalul percloratului” la presiunea Pentagonului.

“Poluarea cu perclorat este deosebit de extinsa si periculoasa. A devenit deja o problema nationala, iar administratia americana inchide ochii”, a declarat senatorul Barbara Boxer din California, care are si calitatea de presedinta a Comisiei de Mediu din Senat.

Departamentul american al Apararii foloseste percloratul de zeci de ani pentru testarea rachetelor spatiale si cea mai mare parte din aceasta substanta toxica rezulta in urma experimentelor din spatiu.

Astfel, in cazul in care EPA ar dezvalui ca Pentagonul poate fi responsabil de poluarea apei potabile cu perclorat, pe teritoriul Statelor Unite, acesta ar putea suporta consecintele de rigoare.

Paul Yaroschak, loctiitorul directorului pe probleme de contaminare din cadrul Pentagonului, a exprimat insa imediat pozitia oficiala a acestei institutii care considera ca nefondate acuzatiile democratilor.

Nu am influentat in niciun fel raportul Agentiei de Mediu, iar scandalul iscat de catre democrati este nefondat
Paul Yaroschak, oficial al Pentagonului

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente