Experti romani si americani vor analiza impreuna impactul gazelor de sist asupra mediului

Gazele de ?ist, sub lupa speciali?tilor
Experti romani si americani vor analiza impreuna impactul gazelor de sist asupra mediului

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a convenit cu ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, infiintarea unui grup de lucru romano-american, la nivel de experti, care sa analizeze impactul explorarii gazelor de sist asupra mediului si populatiei.

„A fost decisa, de comun acord, constituirea unui grup de lucru romano-american, la nivel de experti, care sa analizeze impactul explorarii gazelor de sist asupra mediului inconjurator si asupra populatiei”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economei.

Chitoiu a avut saptamana trecuta o intalnire cu Gitenstein si cu Richard Morningstar, ambasador special pentru probleme de energie in regiunea Eurasia.

Compania americana Chevron intentioneaza sa exploreze patru perimetre pe care le are concesionate in Romania in cautarea gazelor de sist.

Guvernul Ponta a instituit insa un moratoriu in privinta exploatarii gazelor de sist pana la finalizarea studiilor care se afla in derulare la nivel european privind impactul asupra mediului.

In comunicat se arata ca moratoriul va fi ridicat odata ce studiile legate de efectele asupra mediului ale exploatarii gazelor de sist vor fi facute publice si vor confirma siguranta in exploatarea acestora.

„S-a convenit ca sunt necesare o mai mare transparenta si o mai buna informare a publicului roman despre tehnologiile, procedurile, dar si despre avantajele explorarii si exploatarii acestor resurse naturale”, se mai arata in comunicat.

Exploatarea gazelor de sist este interzisa in Bulgaria si Franta. In SUA acest tip de resursa este exploatata la scara larga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *