Exploateaza ilegal lemnul, iar resturile ajung in rauri

Exploateaza ilegal lemnul, iar resturile ajung in rauri
Exploateaza ilegal lemnul, iar resturile ajung in rauri

„Tapinarii” polueaza „la greu” apa din Valea Jiului

In week-endul trecut, statiile de tratare nu au functionat din cauza turbiditatii apei. Vinovatii au fost reclamati la Garda de Mediu

Responsabilii de la Garda de Mediu din Hunedoara au fost chemati din nou la Petrila, pe Taia.

Asta pentru ca turbiditatea apei a crescut peste limitele normale, iar autoritatile in domeniu dau vina pe tapinari.

Apa din rezervoare si consum mare de reactivi

Nu mai putin de 50 de ore au stat oprite statiile de tratare a apei in week-end-ul trecut din cauza ca apa a fost tulburata. Reprezentantii SC Apa Serv pe spun ca vina le apartine celor care exploateaza ilegal padurile in Estul Vaii Jiului. Costel Avram, directorul SC Apa Serv SA, a declarat ca a cheltuit sume colosale in acest week-end, din cauza tapinarilor, care teoretic nu mai au drept de lucru, motiv pentru care a apelat la Garda de Mediu. „In perioada 22 – 27 mai au fost ploi la nivelul Vaii Jiului. Statiile de tratare a apei au fost oprite 50 de ore. In acest interval, oamenii au primit apa din rezervoare, iar timp de 22 de ore am avut statii care au consumat reactivi. Un consum foarte mare si asta din cauza firmelor, care au continuat sa exploateze lemn, iar ploile au spalat mizeria si au aduns-o in statiile de tratare. Luni dimineata (n.r. ieri) am discutat cu cei de la Garda de Mediu si i-am chemat ca sa ii prindem in flagrant. Asta pentru ca noi am mai incercat sa-i filmam si sa ii demonstram, dar au fugit in munti si s-au ascuns”, a declarat Costel Avram, directorul SC Apa Serv SA.

Suspendati in acte, activi contra legii

In aceste zile, turbiditatea apei a fost intre 500 si 1.000, in conditiile in care de la 20 de unitati in sus e nevoie de rectivi pentru a trata apa furnizata populatiei. Cheltuielile sunt imense si responsabilii Apa Serv sunt decisi sa ii dea in vileg pe vinovati. „In acte, firma are activitatea suspendata, dar ei lucreaza in continuare. E vorba despre un domn Ciorea de la Pui, care ne face cele mai mari probleme in dispretul legii. El cara lemne zilnic, l-am filmat si speram sa il sanctioneze Garda de Mediu”, a mai adaugat Costel Avram.

Exploatarile forestiere din estul Vaii Jiului au creat, an de an, probleme populatiei, iar cand turbiditatea creste foarte mult, oamenii risca sa ramana fara apa la robinet.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,334FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente