Expozitia Internationala de echipamente si tehnologii pentru protectia mediului

Expozi?ia Interna?ional? de echipamente ?i tehnologii pentru protec?ia mediului
Expozitia Internationala de echipamente si tehnologii pentru protectia mediului
Expozitia Internationala de echipamente si tehnologii pentru protectia mediului

S-a descis Expozitia Internationala de echipamente si tehnologii de protectie a mediului – ROMENVIROTEC. Evenimentul a avut loc in prezenta Rovanei Plumb – ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice si a lui Marcel Octavian Nicolaescu – vice-primar, Primaria Municipiului Bucuresti.

Pentru inceput, Mariana Suciu, Director General ROMEXPO SA a reafirmat importanta actiunilor de protectie a mediului atat pentru prezent dar mai ales pentru generatiile viitoare, astfel de targuri punand bazele unei dezvoltari durabile de calitate: “Protectia mediului in Romania este o prioritate a dezvoltarii economico-sociale si are ca scop obtinerea unui mediu inconjurator curat si sanatos care sa sustina posibilitatile de dezvoltare ale generatiilor viitoare. De aceea consideram necesare atat un proces continuu de investitii in crearea de noi tehnologii cat si permanenta educare a generatiilor viitoare cu privire la o grija sporita ce trebuie acordata mediului inconjurator.

In acest sens, ROMENVIROTEC beneficiaza de evenimente conexe – conferinte, workshop-uri si seminarii – ce faciliteaza schimbul de opinii si idei intre reprezentantii mediului de afaceri, cei ai autoritatilor publice si ai societatii civile, punand bazele gasirii de solutii constructive, benefice pentru acest domeniu.”

Importanta educatiei ecologice in randul tinerilor si mai ales implicarea autoritatilor in procesul de reducere a cantitatilor de deseuri au fost cateva din punctele atinse de Doamna Ministru Rovana Plumb: “ROMENVIROTEC este un eveniment deosebit de important deoarece reprezinta atat o platforma pentru progresul tehnologic in managementul deseurilor, cat si o platforma pentru eco-educatie – o etapa importanta in protectia mediului. Alaturi de colegii din minister si din institutiile teritoriale, am gasit solutii si am inaintat propuneri pe partea legislativa pentru a crea o infrastructura necesara procesului de reciclare. Solutiile propuse de noi se regasesc in strategia nationala.”

Problema finantarilor a fost un alt subiect adus in discutie de Domnia Sa. “Avem nevoie de finantari pentru o strategie de mediu durabila iar acestea sunt asigurate din fondurile nerambursabile pentru perioada 2013 – 2020.

Pentru procesul de management integrat al deseurilor, Romania are nevoie de 1,3 miliarde Euro”.
Vice-primar Marcel Octavian Nicolaescu a readus in discutie importanta implicarii autoritatilor locale pentru un mediu inconjurator curat si a exemplificat metodele prin care Primaria Municipiului Bucuresti este activa in acest domeniu: “Primaria Municipiului Bucuresti este pentru a treia oara participanta la ROMENVIROTEC si fiecare editie a constituit un schimb de idei, informatii si concepte, pe care ni-l dorim si in acest an. Implicarea PMB in managementul deseurilor presupune metode de colectare, reciclare si valorifcare a acestora cu minim impact asupra mediului. Pentru asigurarea indeplinirii tintelor asumate de tara noastra, odata cu aderarea la UE, Bucurestiul trebuie sa dezvolte un sistem de management integrat al deseurilor care sa identifice toti producatorii, astfel incat acestia sa fie inclusi intr-un sistem centralizat.

Incepand cu 2012, PMB acorda o importanta deosebita tratarii termice a deseurilor. Astfel, am facut eforturi pentru a obtine fonduri structurale pentru a se crea o instalatie pentru tratarea lor termica, instalatie ce are o capacitate de 350.000 tone. In acest fel obtinem energie din surse regenerabile si contribuim la atingerea tintelor de reducere a canitatilor de deseuri din Bucuresti. In final, prin toate aceste procese contribuim la imbunatatirea factorilor de mediu si asiguram un climat sanatos pentru toti cetatenii”.
Discursurile oficiale au fost urmate de momentul de taiere a panglicii. Dupa aceasta, Ministru Rovana Plumb a poposit pret de cateva minute la standul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, urmand o scurta oprire la coltul Micului Ecologist, iar in final o vizita in Laboratorul Verde al Reciclarii.

ROMENVIROTEC este deschis publicului incepand de astazi si pana vineri, 12 aprilie.

In acelasi timp cu ROMENVIROTEC, ROMEXPO gazduieste si Expozitia Internationala de Medicina si Farmacie – ROMMEDICA. Cele mai noi tehnologii si servicii din domeniu, alaturi de seminarii si conferinte pe teme medicale, pot fi gasite, intre 9 si 12 aprilie, in cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO.

PROGRAMUL DE VIZITARE AL EXPOZITIILOR ESTE :
09 aprilie -11 aprilie intre orele 10.00-18.00
12 aprilie intre orele10.00-16.00

ROMEXPO SA este o societate cu capital privat, avand ca actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Societatea este membra a Asociatiei Mondiale a Industriei Targurilor si Expozitiilor (UFI), a Aliantei Targurilor din Europa Centrala (CEFA) a Asociatiei Internationale de Auditare a Statisticilor Expozitiilor (CENTREX) si a Asociatiei Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania (ASOEXPO).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *