Expozitie cu vanzare cu brazi de Craciun, oameni de zapada si masti realizate din produse reciclate

0
536
Expoziție cu vânzare cu brazi de Crăciun, oameni de zăpadă și măști realizate din produse reciclate.
Expozitie cu vanzare cu brazi de Craciun, oameni de zapada si masti realizate din produse reciclate.

Elevii Scolii “Mihai Eminescu” organizeaza o expozitie cu vanzare cu brazi de Craciun, oameni de zapada si masti realizate din produse reciclate.

Oameni de zapada din pahare de plastic de unica folosinta, becuri arse transformate in globulete sclipitoare pentru brad, braduti fantezisti, decorati cu nasturi si resturi de fire colorate, masti din cartoane si resturi de hartie, toate acestea fac obiectul unei expozitii ce va ramane deschisa la Scoala “Mihai Eminescu” pana pe 20 decembrie. Toate obiectele prezentate au fost realizate de elevi din materiale refolosibile.
Am facut omul de zapada din paharele din care bem ceai la scoala. Le-am spalat, le-am capsat si am reusit sa le reciclam, sa le dam o alta intrebuintare“, a spus Ana Maria Bucsa, autoarea unuia din cele mai admirate obiecte aflate in expozitie.

Bradutii, mastile si oamenii de zapada realizati din materiale reciclate sunt puse in vanzare, toti banii obtinuti urmand a fi donati pentru masa festiva de Craciun a copiilor de la centrul “Romanita”. Cele mai reusite lucrari, pe fiecare sectiune, au fost premiate.
Activitatea noastra de astazi imbina doua laturi ale educatiei copiilor in spiritul voluntariatului. Este vorba atat de reciclarea creativa a deseurilor, cat si de cultivarea spiritului de a darui, ce trebuie sadit in sufletul fiecarui copil“, a spus profesoara Emilia Ciomartan, coordonatoarea activitatii.

Expozitia cu decoruri “eco” de Craciun se inscrie in proiectul “Daruind vei dobandi”. De asemenea, aceasta reprezinta o noua etapa din planul de actiune cu care elevii si profesorii de la Scoala “Mihai Eminescu” si-au propus sa transforme scoala lor intr-o “Eco-scoala”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.