Expozitie de reciclare la “Brukenthal”

Expozitie de reciclare la "Brukenthal"
Expozitie de reciclare la “Brukenthal”

O noua abordare a reciclarii in gospodarie, menita sa defineasca personalitatea feminina ca fiind moderna, in pas cu ritmurile actuale si creativa in propriile manifestari. Asta isi propune sa ilustreze expozitia “Upcycled”, care va fi vernisata maine, 25 aprilie, ora 12.30, la Muzeul de Istorie Naturala, si a carei curator este Dana Roxana Hrib.

Gandita in spiritul motto-ului “Faptele mici pot transforma lumea”, expozitia “Upcycled” este rezultatul unui experiment care a incercat sa demonstreze ca, daca folosesti ca ingredient principal creativitatea, deseurile si produsele nefolositoare pot capata alt statut, prin transformarea in “articole” cu o calitate mai buna sau cu o mai inalta valoare pentru mediul inconjurator, contribuind, chiar, decorativ. Prima inregistrare a termenului “upcycling” dateaza inca din anul 1994, in discursul lui Reiner Pilz. De atunci, cuvantul a devenit opusul lui “downcycling” in procesul de reciclare, insemnand ca materialele si obiectele sunt convertite prin reciclare in materiale noi, cu o calitate inferioara. In schimb, “upcycling” presupune ca materialele sa fie convertite in produse superioare celui din care au facut parte initial.

Avand in vedere aceasta idee, expozitia de la Sibiu infatiseaza bijuterii si aranjamente decorative realizate din tacamuri din plastic, containere, capace si cheite de capac ale conservelor, resturi de material lemnos, sticlute, capace si pensule de oja ori componente metalice ale dischetelor, monede si piatra comuna. Expozitia, vernisata joi, ora 12.30, isi va astepta vizitatorii pana pe 26 mai, la Muzeul de Istorie Naturala din cadrul Muzeului National “Brukenthal”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,547FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente