FacturaVerde – Fii verde folosind facturi in format electronic

imagine-1.pngUn concept inovativ care promoveaza reducerea poluarii prin trimiterea, primirea si plata de facturi in format electronic, a fost lansat in Romania: Factura Verde.
Factura Verde a creat un produs software care permite trimiterea facturilor in format electronic si securizarea digitala a lor, direct din programul de contabilitate al utilizatorului.

Migratia catre facturarea electronica este de cativa ani pe agenda Institutiilor Europene si politicile de incurajare a acesteia sunt in crestere.(sursa: Raportul Final al Grupului de Experti in e-Facturare, Noiembrie 2009).
Deja implementata cu succes in alte tari europene, cu precadere in tarile nordice, trimiterea facturilor in format electronic este acum disponibila si in Romania. Bazata pe modelul Norvegiei, FacturaVerde este o solutie special adaptata pietei romanesti.

Unul dintre motivele fundamentale ale adoptarii facturarii in format electronic este reducerea poluarii si includerea companiei in randul celor responsabile social. Astfel, prin utilizarea produsului FacturaVerde, se reduce consumul de hartie si despaduririle si se contribuie la eliminarea dioxidului de carbon. Mai mult decat atat, prin netiparirea unei facturi se va reduce poluarea prin eliminarea tuturor celorlalte procese implicate, cum sunt transportul si imprimarea.

Un alt motiv la fel de important este reducerea costurilor pentru companiile care folosesc FacturaVerde. Astfel, se reduc costurile cu materialele (hartie, plicuri, toner de imprimanta), cu transportul si cu procesarea manuala a facturilor.
Folosind calculatorul de economii de pe site-ul FacturaVerde se poate calcula, in functie de numarul de facturi, economia anuala facuta de o companie care trece la facturile in format electronic. Mai mult decat atat, se pot calcula resursele conservate cum sunt kg de hartie salvata, combustibil economisit, kg de CO2 care nu au poluat sau litri de apa uzata nearuncati in lacuri sau rauri.

Utilizarea facturarii in format electronic se face foarte simplu, in 3 pasi:

1. Furnizorul genereaza o factura fie direct din propriul program de contabilitate fie din programul Factura Verde Profesional.

2. Factura generata va fi securizata de catre Factura Verde si trimisa catre client.

3. Clientul va primi factura pe calculatorul sau fie in propriul program de contabilitate, fie in programul Factura Verde Profesional sau Factura Verde Expres

Fii si tu printre cei care contribuie la salvarea copacilor de la taiere! Fii Verde si bucura-te de o lume mai curata! www.facturaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *