Fasolea verde detine toate calitatile si beneficiile tuturor legumelor, oferind un numar neinsemnat de calorii. Aceasta leguma merita toate aprecierile noastre.
Fasolea isi are originea in Peru, America de Sud. Europenii au incercat gustul fasolei verzi in secolul al XVI-lea ea raspandindu-se in toata Europa. Fasolea verde se recolteaza pana ce ea ajunge la maturitate, si din aceasta cauza, calitatile sale nutritionale sunt remarcabile. Fasolea verde contine multe vitamine si minerale, antioxidanti si fibre, toate ridicand la rangul de printesa aceasta leguma. Si nu punem punct aici. Pe langa faptul ca fasolea verde are foarte putine calorii, vitamina K, vitamina C, vitamine din complexul B, fasolea verde contine si omega 3. De asemenea fasolea verde asigura organismului si minerale precum: fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, mangan si cupru. Fasolea verde are in componenta sa si o cantitate apreciabila de proteine vegetale, foarte benefice in dietele vegetariene si nu numai. Fierul si vitamina K pe care fasolea verde le contine in cantitati mari o fac foarte apreciabila in ameliorarea si prevenirea bolilor de sange. Fasolea verde este bogata in antioxidanti si fitonutrienti, precum beta-caroten si luteina, dar si violaxantin si neoxantin. Toate acestea fiind destul de benefice inimii. Mai mult, este buna pentru imunitate in general stimuland sistemele naturale de protectie in lupta cu celulele de tip canceros. Fasolea verde sustine sistemul osos datorita combinatiei speciale de minerale pe care o contine. Fasolea verde este recomandata in dietele pentru pierderea in greutate deoarece contine calorii “negative”, dar si pentru a adopta un stil de viata sanatos. Iata si un secret daca vrei ca fasolea sa ramana verde si dupa fierbere, se pune in apa in care se pregateste o lingura de ulei. Dupa ce apa da in clocot se adauga si fasolea si se fierbe 5 minute dupa ce apa incepe sa dea iar in clocot. Cand este gata se trece fasolea sub un jet de apa rece (isi mentine culoarea) si stropeste cu suc proaspat de lamaie. Fasolea verde e mult mai gustoasa daca se adauga rosii si usturoi, dar si in amestec cu aroma mararului si este delicioasa in tocanitele cu multa ceapa. Se mai poate servi sub varianta de salata, impreuna cu migdale sau nuci. Se mai adauga in supe, ciorbe sau se potriveste foarte bine in sosuri lejere de smantana sau iaurt. Fasolea verde se gaseste tot timpul anului, deoarece calitatile ei se mentin si prin congelare. Inca din aceasta luna, pana la sfarsitul lui septembrie si putin din octombrie, fasolea verde este “in sezon”. Abuzul este chiar indicat!