Febra fanului va afecta jumatat din populatie

Jumatate din populatia globului ar putea suferi de febra fanului (rinita alergica) pana in 2030, se arata intr-un nou studiu realizat de profesorul Jean Emberlin si citat de Daily Mail.febra fanului

Cresterea numarului pacientilor care vor suferi de aceasta boala va fi determinata de aerul poluat din zonele urbane. Acest lucru va duce la simptome precum stranutul, curgerea nasului si ochi iritati, se arata in raportul Hay Fever Health.

Emberlin a declarat ca populatia va creste in urmatorii 20 de ani, ceea ce inseamna ca numarul pacientilor cu febra fanului se va dubla. De asemenea, va fi afectata si productivitatea intrucat cei bolnavi isi iau de obicei cateva zile libere pentru a-si reveni.

“Oamenii nu iau in serios febra fanului pana nu le este rau. Cei bolnavi lucreaza la o capacitate de numai 65%, iar daca se simt foarte rau isi iau o zi libera”, a explicat Emberlin.

Adolescentii sunt cei mai afectati de rinita alergica, iar perioada din an in care se declanseaza boala nu este nici ea una buna – exact atunci cand tinerii sustin examene la scoala. Numarul bolnavilor a crescut in special in Londra si Birmingham, 45% dintre cetateni fiind afectat, fata de 25% in alti ani.

La studiu au participat 2.031 de subiecti care sufereau de rinita alergica, iar cercetatorii au descoperit ca exista o legatura intre alergii si stres. Oamenii s-au plans de faptul ca boala era mai puternica in momentul in care erau stresati, 67% dintre cei interogati fiind de parere ca simptomele sunt “de nesuportat”.

“Chiar daca aceasta boala provoaca un anumit grad de disconfort, totusi putem ameliora simptomele daca ne pregatim din timp”, a conchis Emberlin.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente