Felicitari pe e-mail, pentru a salva copacii.

0
346

Conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj incearca sa-i convinga pe sefii institutiilor si ai societatilor comerciale din judet sa utilizeze mai mult internetul, pentru a economisi hartia.

Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, a facut apel la toate institutiile publice si societatile comerciale, ca incepand cu acest an sa inlocuiasca traditionalele felicitari transmise de sarbatori cu unele electronice. „Avand in vedere gradul ridicat de utilizare a tehnicii de calcul si raspandirea internetului, consider ca avem cu totii la dispozitie mijloacele necesare pentru a ne felicita de sarbatori, fara sa contribuim la sacrificarea unor copaci.

Personal, in acest an, voi transmite felicitari electronice atat superiorilor, colegilor, cat si prietenilor. Sunt convins ca nu vor interpreta gestul meu drept o impolitete, pentru ca in acest fel facem economie de bani si, in plus, protejam mediul. Sper ca de la an la an sa fie cat mai multi romani care vor
adopta aceasta tendinta, care circula deja in multe tari europene”, a declarat Fometescu.

Milioane de copaci, sacrificati anual

Pentru obtinerea unei tone de hartie pentru imprimanta sunt sacrificati 24 de copaci, iar pentru o tona de hartie de ziar, cad 12 copaci.

In Romania, intr-un an se produc aproximativ 260.000 tone de celuloza si 457.000 tone de hartie, ceea ce reprezinta noua milioane de arbori taiati. O alta modalitate de a proteja copacii din Romania este utilizarea de catre trusturile de presa a hartiei ecologice la tiparirea ziarelor.

„Exista in tara mai multe ziare care utilizeaza hartia ecologica, reciclata. Este si mai ieftina si mult mai sanatoasa pentru mediu, adica mai putini copaci vor fi sacrificati”, a spus Fometescu.

Directorul APM Gorj este de parere ca fiecare cetatean ar trebui sa-si doreasca o tara cu foarte multi copaci, spatii verzi si aer curat. „Fiecare are posibilitatea sa lupte acum pentru acest ideal. Daca am folosi mai putina hartie, mai multi copaci nu ar mai fi taiati”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.