Fermierii au protestat la Madrid fata de taierea bugetului UE pentru agricultura

0
372
Fermierii ecologi?ti care tri?eaz? risc? amenzi
Fermierii ecologişti care trişează riscă amenzi
Fermierii au protestat la Madrid fata de taierea bugetului UE pentru agricultura
Fermierii au protestat la Madrid fata de taierea bugetului UE pentru agricultura

In timp ce la Bruxelles debuta summitul UE, la Madrid sute de agricultori spanioli s-au adunat ca sa protesteze fata de posibila pierdere a finantarii UE pentru agricultura. Manifestantii i-au cerut premierului spaniol Mariano Rajoy sa „lupte cu adevarat” pentru interesele fermierilor.

Fermierii adunati la Madrid se tem ca vor pierde o buna parte din finantarea pentru agricultura, adica fondurile ar putea scadea de la 1 miliard de euro anual la 600 de milioane, noteaza cotidianul spaniol „El Diario”.

In timp ce sindicalistii spun ca la protest au participat mai mult de 3.000 de oameni, politia spaniola vorbeste de doar 600 de participanti. Scandand sloganuri precum „Suntem expirati?”, „Fara preturi nu exista viitor” si „Nu distrugerii campului”, agricultorii au cerut un buget puternic pentru Politica Agrara Comuna.

Uniunea Micilor Fermieri si Agricultori (UPA) este ingrijorata ca taierea de 20% din bugetul pentru agricultura ar insemna sfarsitul sectorului agrar din Spania.

Germania, Marea Britanie si tarile din nordul Europei vor sa reduca cheltuielile UE, pentru ca acestea sa reflecte reducerile operate de guvernele europene de pe intreg continentul. Practic, tarile bogate, care contribuie consistent la bugetul UE, nu reusesc sa cada la invoiala cu statele care se bazeaza pe finantarea europeana.

Multe tari care beneficiaza de banii UE , precum Polonia, Ungaria si Spania, nu doresc reducerea cheltuielilor Uniunii. Pe de alta parte se afla Germania, Franta, Marea Britanie si Italia, care sunt cei mai mari net contributori la buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.