Oamenii de stiinta propun „fertilizarea” oceanului cu fier pentru a reduce nivelul de dioxid de carbon de la suprafata apei

0
397
Oamenii de stiinta propun "fertilizarea" oceanului cu fier pentru a reduce nivelul de dioxid de carbon de la suprafaţa apei
Oamenii de stiinta propun "fertilizarea" oceanului cu fier pentru a reduce nivelul de dioxid de carbon de la suprafata apei

O echipa internationala de oameni de stiinta a publicat rezultatele unei cercetari incepute in 2004: un interesant experiment de a „fertiliza” oceanului cu fier pentru a reduce nivelul de dioxid de carbon de la suprafata apei.

Fiecare atom de fier introdus in apa a dus la depozitarea a 13.000 de atomi de carbon in biomasa
Tinta cercetatorilor este de a descoperi daca aceasta practica ar putea incetini incalzirea globala, scrie isciencetimes.com.

In vara lui 2004, oamenii de stiinta au aruncat 7 tone de fier dizolvat intr-o zona de pe coasta Antarcticii, stimuland astfel dezvoltarea fitoplanctonului.

Algele care au crescut au transportat cantitati mari de dioxid de carbon pe fundul orasului, dupa incheierea perioadei de viata pe ocean.

In 2012, echipa a ajuns la concluzia ca fiecare atom de fier introdus in apa a dus la depozitarea a 13.000 de atomi de carbon in biomasa, aceasta cantitate ajungand apoi pe fundul oceanului, unde va fi depozitata cel putin 100 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.