În Bistriţa-Năsăud, se vor construi 20 de parcuri fotovoltaice şi 35 de microhidrocentrale
Italienii vor sa fabrice instalatii termice si panouri fotovoltaice la Roman

Investitorii isi muta afacerile in Romania, din cauza fiscalitatii ridicate din Italia. Decizia finala privind deschiderea unor capacitati de productie la Roman va fi luata in acest an.

Romanul devine din ce in ce mai atractiv pentru investitorii straini. Dupa ce o firma cu capital majoritar american s-a aratat interesata sa investeasca in deschiderea unei capacitati de productie a sacilor pentru airbag-uri in spatiul halelor fostei turnatorii Fontax, mai multi oameni de afaceri italieni au discutat, in aceste zile, cu primarul Laurentiu Dan Leoreanu, pe tema mutarii la Roman a capacitatilor de productie pe care acestia le detin in Italia.
Afaceristii din peninsula italica sustin ca fiscalitatea exagerata din Italia i-a convins sa isi mute operatiunile in Romania, acestia urmind sa decida, pina la finalul acestui an, daca vor deschide la Roman o capacitate de productie a instalatiilor termice si una de productie a componentelor pentru panouri fotovoltaice.

“Am participat la o a doua intilnire cu un grup de investitori din Italia care intentioneaza sa mute mai multe unitati de productie din Italia in Romania. Incerc sa ii conving ca Romanul este cel mai bun loc pentru realizarea unor investitii de acest gen, fiind situat in centrul regiunii, cu acces la drumul european E85. Cei trei investitori doresc sa deschida o unitate de productie a componentelor pentru panouri fotovoltaice si una in domeniul instalatiilor termice. Acestia spun ca au ajuns sa regrete fostul guvern Berlusconi si ca, de exemplu, pentru o cladire pentru care plateau un impozit anual de 150 de euro statului au de achitat, acum, 8.000 de euro. Fiscalitatea ridicata din Italia este motivul principal pentru care acestia doresc sa isi mute afacerile in Romania. Deocamdata, sansele ca investitorii italieni sa fie atrasi la Roman sint mari, decizia finala privind deschiderea acestor capacitati de productie urmind sa fie luata pina la finalul anului. Impreuna cu acestia, vom stabili daca le vom pune la dispozitie terenuri sau hale de productie“, a precizat primarul Laurentiu Dan Leoreanu.

In aceasta vara, administratia locala va afla si raspunsul final al investitorilor americani care ar putea deschide in zona fostei turnatorii Fontax o fabrica de saci pentru airbag-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here