Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

Fertilizarea ecologica a livezilor de mar
Fertilizarea ecologica a livezilor de mar
Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

Fertilizarea livezilor de mar chiar si a celor cultivate in conditii ecologice reprezinta una dintre operatiunile tehnologice ce au un impact ridicat in cantitatea recoltelor dar in special in calitatea acestora. Programul de fertilizare ecologica a livezilor de mar prezentat mai jos poate prezenta interes atat cultivatorilor ECO profesionisti dar si micilor proprietari care au cativa pomi pentru consum propriu si doresc sa intervina cat mai putin posibil pe cale chimica.

Muguri vizibili

Foliar: ALGAREN TWIN (100 ml / 100 l apa)
Pentru a favoriza inmugurirea si pentru a creste rezistenta la ingheturile tarzii. Pentru optimizarea cresterii vegetative, echilibrarea ei si orientarea catre productie.

Buton roz

Foliar: BOROGREEN L (100 ml / 100 l apa) + ALGAREN TWIN (100 ml / 100 l apa)
Borul favorizeaza sinteza proteinelor si a zaharurilor, stimuleaza productia hormonala si cresterea tesuturilor meristematice, faciliteaza germinatia polenului, stimuleaza legarea fructelor si cresterea tesuturilor. In amestec cu ALGAREN TWIN creste procentul de legare a fructelor si intensifica procesele naturale de autoaparare a plantei. Pentru a proteja impotriva ingheturilor tarzii si pentru o legare optima a fructelor.

Cresterea fructelor

Foliar: NUTRIGREEN AD (250 ml / 100 l apa) – se repeta la fiecare 15 zile
NEWCAL (450 ml / 100 l apa) – se repeta la 7-14 zile
Aplicarea NUTRIGREEN AD ofera plantelor aminoacizi care favorizeaza depasirea eventualelor conditii de stress, cauzate de schimbari bruste de temperatura. De asemenea NUTRIGREEN AD are un rol foarte important in stimularea cresterii fructelor. NEWCAL asigura necesarul de calciu care previne aparitia patarii negre a fructelor (bitter pit), in plus imbunatateste calitatea fructelor si durata de pastrare.

Coacerea

VITAVEN  (350 ml/100 l apa)  –  2-3 tratamente
VITAVEN este un ingrasamant organic lichid de origine vegetala ce contine un procent ridicat de carbohidrati, peptide si aminoacizi, elemente esentiale pentru desfasurarea functiilor metabolice din plante. Produsul, prin actiunea sa nutritiva, favorizeaza activitatea fotosintetica si sinteza proteinelor in plante.

Toate produsele mentionate in programul de tratamente de mai sus sunt certificate pentru a fi aplicate in culturile certificate Ecologic.

 

logo green-has-italia

Contact: dr. Valerian Istoc
email:  [email protected]
tel: 0753.115.997

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *