Finalul campaniei ecologiste „Zilele lui Enki”

Ziua Mondiala a Mediului – 5 iunie – a marcat incheierea oficiala a campaniei „Zilele lui Enki”, initiata de Apa Nova Ploiesti, Veolia Servicii pentru Mediu si Asociatia Ecologista Zapodia si menita sa sensibilizeze tinerele generatii fata de problemele de mediu.

Campania s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial si s-a derulat in cadrul anului scolar 2007-2008 in 2 scoli din Ploiesti: „Henri Mathias Berthelot” si „Sfantul Apostol Andrei”, implicand peste 500 de elevi si avand 2 etape: prima etapa (octombrie-noiembrie) a constat in 2 prezentari interactive pe cele 2 teme propuse (apa si deseuri), iar a doua etapa (martie-aprilie) a constat in concursuri (de colectare selectiva a deseurilor, de proiecte etc) si vizite la Statia de pompare a apei „23 August” si la Rampa ecologica de la Boldesti-Scaieni ce au consolidat si verificat cunostintele acumulate in prima parte a campaniei.

Premierea a avut loc intr-un cadru festiv, pe o scena amplasata in fata Palatului Culturii. Dupa alte diverse activitati organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Enki i-a premiat pe toti participantii la campanie.
Au fost acordate diplome de participare claselor de la „Henri Mathias Berthelot” de catre Alina Oana – Responsabil Marketing si Comunicare Veolia Servicii pentru Mediu, iar Bruno Roche – Administrator Director General Apa Nova Ploiesti a acordat diplomele de participare claselor de la „Sfantul Apostol Andrei”, precum si diplomele de excelenta pentru profesorii coordonatori si pentru cele doua scoli, ambele dovedind o implicare deosebita in concursul de colectare selectiva a deseurilor.

Premiile pentru concursul de proiecte efectuate in urma vizitelor la statia de pompare si la rampa ecologica au fost inmanate de catre reprezentantii Asociatiei Ecologiste Zapodia, Florin Barascu si Lucian Vasile.
Marele premiu la categoria claselor V-VI a revenit clasei a V-a a scolii „Sfantul Apostol Andrei”, echipa formata din: Costea Helene, Ghita Iuliana, Tonsciuc Mihai, Trandafirescu Bianca si Tudor Alexandra.

Marele premiu la categoria claselor VII – VIII a fost acordat clasei a VIII – a C a scolii „Henri Mathias Berthelot”, echipa fiind formata din: Ghita Cristina, Ringea Andreea, Duminica Andrei, Marasescu Bogdan, Comdrachi Georgia si Purcaroiu Andreea.

Intrucat toate proiectele au fost deosebite, s-a decis acordarea unui premiu special pentru originalitate, premiu obtinut de clasa a VI -a A a scolii „Henri Mathias Berthelot”, prin echipa formata din: Dumitrescu Carina, Feraru Silvia, Lazar Sergiu, Coman Teodora si Voinea Alexandra.

Mai jos poate fi vizionata inregistrarea video a festivitatii de premiere:

Surse:

Blogul campaniei „Zilele lui Enki”

Site-ul Asociatiei Zapodia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *