Sfaturi ecologice

Cum sa avem un consum energetic mai mic in casa

Fiecare dintre noi poate contribui, intr-un fel sau altul, la minimizarea impactului pe care oamenii il au asupra mediului inconjurator. Daca am incerca sa gandim ecoLOGIC am realiza ca actiunile fiecarei persoane pot contribui in derularea unui program care are in vedere un trai de viata mai bun. Iata cateva din lucrurile simple pe care fiecare dintre noi le putem pune in aplicare privind actiunile din casa:

1.Folosirea becurilor ecologice care au consum de pana la 5 ori mai mic decat cele conventionale. Chiar daca sunt mai scumpe, nu putem considera ca pierdem bani, deoarece becurile ecologice au o perioada de utilizare mult mai mare.

2.Aprinderea aragazului exact in momentul in care punem mancarea la fiert. Cu totii stim, ca se obisnuieste, deseori, sa se aprinda aragazul cu cateva minute inainte de a pune mancarea pe foc. Acest lucru nu este indispensabil.

3.Daca avem un robinet stricat, trebuie reparat imediat. Chiar daca apometrele nu inregistreaza, deci noi nu platim, este vorba despre o imensa pierdere de apa (aproximativ 15 l -zi). De aceea, trebuie sa reparam robinetul chiar in momentul in care observam defectiunea.

4.Dezghetarea frecventa a congelatoarelor este o importanta modalitate de economisire a energiei. Este foarte important de stiut ca un congelator plin cu gheata consuma mult mai mult decat congelatorul dezghetat.

5. Programarea diferitelor aparate electrice la consum redus (daca tehnica ne permite).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *