Finantari nerambursabile pentru impaduriri

Finantari nerambursabile pentru impaduriri

Administratia Fondului pentru Mediu acorda finantari nerambursabile unitatilor administrativ – teritoriale pentru impadurirea terenurilor degradate.

Prin Ordinul ministrului Mediului si Padurilor nr. 1726/2011, publicat in Monitorul Oficial, a fost aprobat Ghidul de finantare a „Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor”. Programul este finantat de Administratia Fondului pentru Mediu unde solicitantii pot depune dosarele de finantare nerambursabila pana la data de 19 august. Suma totala alocata acestei sesiuni de finantare este de 89.000 mii lei iar suma maxima ce se poate aproba pentru un proiect este de 3.500 mii lei.
„Judetul nostru are zone vaste impadurite. Imi doresc ca prin acest program, judetul Hunedoara sa isi consolideze atat pozitia cat si renumele de judet verde”, a declarat prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi.
Solicitantii eligibili in cadrul acestui program sunt unitatile administrativ-teritoriale care au in proprietate/administrare terenuri degradate ce pot fi ameliorate prin lucrari de impadurire in vederea protejarii solului, a refacerii echilibrului hidrologic si a imbunatatirii conditiilor de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *