Hainele anti-poluare, o gura de aer proaspat

Hainele anti-poluare, o gura de aer proaspat

Stiinta si moda s-au reunit in Marea Britanie, iar hainele rezultate sunt o gura de aer proaspat pentru britanici.

Oamenii de stiinta au venit cu o modalitate de a face haine care distrug poluarea in atmosfera. Materialul este tratat cu un fotocatalizator, care descompune poluantii din aer cu ajutorul energiei solare. In orasele mari, acest proiect ar putea avea un impact serios asupra calitatii aerului.
Profesorul Tony Ryan, de la Universitatea din Sheffield, a explicat, pentru Euronews: „O raza de lumina vine si loveste particulele care excita electronii. Apoi, acesti electronii interactioneaza cu oxigenul. Oxigenul are doi atomi de oxigen uniti printr-o legatura care ii desparte si rezulta un radical liber care are un electron singuratic. Electronii merg in pereche, astfel incat acest electron izolat alearga dupa un alt electron pentru a crea o pereche pentru a rezulta peroxid, iar acel peroxid face tot restul reactii.”

Tehnologia a fost deja utilizata in vopsele si in sticla folosita in constructia cladirilor, dar nu a fost aplicata si in lumea modei.
Profesorul Ryan considera ca imbracamintea, care este in continua miscare prin aer, s-ar putea dovedi a fi mult mai eficienta la curatarea aerului, decat cladirile statice.
„Sa spunem ca sunt 10 milioane de persoane in Londra. Asadar, o estimare conservatoare ar fi ca cele 10 de milioane de oameni ar elimina zece tone de oxid de azot in aerul Londrei, in fiecare zi”.
Hainele anti-poluare dau un nou sens termenilor din moda, cum ar fi „design proaspat”, „linii curate”, iar in perioada urmatoare putem vorbi despre strazi mai curate.

Cititi mai mult: Hainele anti-poluare, o gura de aer proaspat – Moda > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/hainele-anti-poluare-o-gura-de-aer-proaspat-939352.html#ixzz1T9hEMwNw
EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *