Firma care va construi centrul de deseuri ecologice de la Pata Rat din Cluj, face obiectul unei anchete a Directiei Nationale Anticoruptie

Firma care va construi centrul de deseuri ecologice de la Pata Rat din Cluj, face obiectul unei anchete a Directiei Nationale Anticoruptie

Firma care va construi centrul de deseuri ecologice de la Pata Rat face obiectul unei anchete a Directiei Nationale Anticoruptie. Procurorii au ridicat mai multe documente de la primaria si Consiliul Judetean Arad, acte care au legatura cu licitatiile la care a participat societatea Confort Construct SA.

Anchetatorii au descins ieri dimineata la sediul primariei si al consiliului judetean Arad, de unde au ridicat mai multe documente. Potrivit primarului Gheorghe Falca, procurorii au solicitat informatii si acte legate de procedurile de achizitie, castigatorii acestor proceduri si contractele incheiate de municipalitate. Este vorba, in special, de contractele incheiate de societatea Confort Construct SA, apartinand omului de afaceri Georgica Cornu.

Procurorii au precizat ca ancheta vizeaza un dosar aflat in faza actelor premegatoare, dar au refuzat sa ofere mai multe informatii.

“Nu este vorba de efectuare de perchezitii, ci de ridicare de documente de la Primaria Arad si de la Consiliul Judetean Arad intr-un dosar aflat in faza actelor premergatoare. In respectivul dosar nicio persoana nu are calitate de invinuit”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Confort Construct SA este si castigatoarea licitatiei pentru constructia Centrului de management al deseurilor de la Cluj. Investitia este de 77 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind asigurata din fonduri europene. Reprezentantii CJ Cluj spun ca institutia nu a primit deocamdata nici o solicitare de la DNA. De asemnea, ei au precizat ca semnarea contractului cu societatea respectiva le-a fost impusa de instanta de judecata.

“S-au adresat si instantei si in acest sens am primit o solutie din partea instantei prin care ermam obligati sa reluam procedura. Hidroconstructia, care a fost declarata castigatoare initial, a fost considerata ca nefiind eligibila si am fost pusi in situatia de a atribui acele lucrari celui clasat pe locul doi”, a explicat purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Cluj, Victor Popa.

Lucrarile la centrul de la Pata Rat au inceput saptamana trecuta si au ca termen de finalizare primavara anului viitor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente