Expozitie de ovine crescute ecologic, in weekend, la Vurpar, judetul Sibiu

Expozitie de ovine crescute ecologic, in weekend, la Vurpar, judetul Sibiu

Ovinele expuse vor putea fi licitate. Evenimentul se afla la prima editie si aduna peste 100 de animale, anunta organizatorii.

16 producatori de animale atestati ecologic, din localitatile sibiane Vurpar, Nocrich si Tilisca, judetul Sibiu, vor participa duminica, 1 aprilie, la o Expozitie de ovine crescute ecologic cu vanzare prin licitatie. Expozitia va avea loc la Vurpar si va incepe de la ora 8.

Vor fi expuse exemplare din rasa Metis Tigaie cu Lacon, Turcana, Carabasa de Teleorman, Tigaie Sarbeasca, Tigaie Romaneasca sau din rasa Carpatina.

Potrivit directorul Directiei pentru Agricultura a judetului Sibiu, Gheorghe Budrala, toate animalele sunt crescute ecologic.

Crescatorii fac parte dintr-o asociatie numita Eco Miorita. Grupul a fost infiintat anul trecut si numara 31 de producatori cu un efectiv de peste 11.000 de oi.

„La Vurpar exista, in acest moment, conditii deosebite pentru cresterea animalelor in aceste conditii. Noi incercam sa promovom acest stil de agricultura, iar expozitia pe care o organizam este primul pas in acest sens”, a declarat directorul Directiei pentru Agricultura Sibiu, Gheorghe Budrala.

La licitatie vor participa 11 din cei 16 producatori care si-au anuntat prezenta, iar pretul de pornire pentru fiecare animal va fi stabilit de crescatori. Licitatia este programata sa inceapa de la ora 10.

In cadrul expozitiei va fi organizat si un Targ de produse traditionale si ecologice din zona Hartibaciului.

„Vor fi standuri cu paine, branza si prajituri sasesti”, a explicat Budrala.

De asemenea, ansambluri locale vor sustine un spectacol de dansuri traditionale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente