Firmele de exploatare forestiera refuza sa se prezinte la control

Firmele de exploatare forestiera refuza sa se prezinte la control
Firmele de exploatare forestiera refuza sa se prezinte la control

Reprezentantii Garzii de Mediu Gorj deruleaza, in prezent, o serie de controale tematice privind exploatarea de masa lemnoasa. Intampina insa probleme, deoarece mare parte dintre operatorii din alte judete, care au efectuat astfel de actiuni, nemaiputand fi contactati pentru verificari
Directorul institutiei, Gheorghe Sanda, a declarat marti, pentru AGERPRES, ca verificarile privind exploatarea forestiera au ca termen de finalizare prima parte a anului viitor, actiunile fiind ingreunate de faptul ca firmele care sunt din alte judete si au exploatat masa lemnoasa in Gorj au plecat si refuza sa revina pentru verificari.

Continuam verificarile pe exploatare forestiera. Din pacate, vremea nu tine cu noi, avem o tematica stabilita pe exploatatii forestiere, este o actiune de lunga durata, pe care urmeaza sa o finalizam in prima parte a lui 2015, pentru ca intampinam dificultati in ceea ce priveste contactarea operatorilor economici, care sunt din alte judete, dar care au exploatat masa lemnoasa in Gorj. Au plecat si refuza sa mai vina sa ii verificam. Nu am o situatie exacta despre cate societati este vorba, dar tot ceea ce inseamna firme cu activitati in exploatare forestiera va fi verificat. O sa apelam la Comisariatul General al Garzii de Mediu prin intermediul caruia vom incerca sa transferam partea de control la comisariatele judetene din a carei raza de actiune desfasoara activitatea operatorul economici. Firmele sunt din Valcea, Harghita, Alba, Baia Mare, Mehedinti, in general din zonele predestinate exploatarilor forestiere. Ele au exploatat pe parcursul anului acesta, au terminat exploatarea si s-au retras.
Gheorghe Sanda

El a mai mentionat, pentru AGERPRES, ca, doar pe parcursul lunii octombrie, comisarii de mediu au aplicat mai multe sanctiuni contraventionale in valoare de circa 130.000 lei pentru patru firme din afara judetului, dupa ce s-a constatat ca exploatau masa lemnoasa fara a avea autorizatie de mediu. Respectivele societati erau din judetele Valcea si Harghita.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente