Flora si fauna, in inventar

0
442
Flora si fauna, in inventar
Flora si fauna, in inventar

ARAD. Administratia Nationala „Apele Romane” are ca activitate curenta monitorizarea calitatii apelor si starii ecologice a sistemelor acvatice, activitate realizata prin inventarierea florei si faunei acvatice concomitent cu analiza fizico-chimica a apei.
Administratia Bazinala de Apa Mures efectueaza anual inventarierea faunei piscicole din corpurile de apa monitorizate. Materialele utilizate in prelevarea de probe biologice din fauna piscicola sunt special concepute, astfel incat sa nu se produca poluarea mediului, metodele utilizate fiind cele mai putin distructive asupra populatiilor floristice si faunistice.
„Precizam ca activitatea de monitorizare a faunei piscicole are loc pe baza autorizatiei de pescuit stiintific, eliberata de Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura cu nr. 003/08.03.2011, care precizeaza nominal personalul implicat in munca de teren, precum si uneltele utilizabile (plase pescaresti de diferite tipuri, aparate de electronarcoza, undite), cu precizarea ca pescuitul electric se practica in tot timpul anului, inclusiv in perioadele de prohibitie. Echipa de pescuit se deplaseaza pe teren conform planificarii, se legitimeaza cu legitimatia de serviciu, isi justifica prezenta prin ordine de deplasare, poarta echipament personalizat si in locatia activitatii amplaseaza un banner de informare”, a declarat Calin Fokt, purtator de cuvant al Administratiei Bazinale de Apa Mures, Tirgu Mures.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.