Scoli incalzite cu energie verde

0
484
Primarul comunei Chirnogeni, Gheorghe Manta: "Prin implementarea proiectului de montare de panouri solare reducem costurile privind incalzirea apei si a cladirilor cu aproximativ 40%"

De saptamana aceasta, elevii care studiaza in unitatile de invatamant din comuna Chirnogeni nu vor mai fi nevoiti sa se spele pe maini cu apa rece, iar Primaria va plati mult mai putin pentru incalzirea scolilor si gradinitelor peste iarna. Printr-un program al Administratiei Fondului de Mediu, Primaria Chirnogeni a finalizat un proiect prin care au fost montate panouri solare deasupra celor patru cladiri care adapostesc unitatile de invatamant. Primarul comunei Chirnogeni, Gheorghe Manta, a declarat ca proiectul are o valoare de aprox. 1,4 milioane de lei, din care cofinantarea de 20%, care ar fi trebuit asigurata de administratia locala, a fost suportata prin alocarea de fonduri de la Consiliul Judetean Constanta.

El a mai spus ca prin acest proiect au fost montate panouri solare si centrale termice pe baza de peleti la cele doua corpuri ale scolii din Chirnogeni, la scoala din satul Credinta si la gradinita din satul Plopeni. „Era un proiect mai mult decat necesar, in conditiile in care traim intr-o lume care se modernizeaza pe zi ce trece. Ar fi pacat sa nu profitam de aceste tehnologii noi care ne avantajeaza. Prin implementarea proiectului de montare de panouri solare reducem costurile privind incalzirea apei si a cladirilor cu aprox. 40%. In plus, avem apa calda in permanenta in grupurile sanitare”, a declarat Manta. Concret, administratia locala va economisi lunar aprox. 15.000 de lei pentru combustibil, bani care vor fi folositi pentru implementarea altor proiecte in comuna. „Pe langa banii pe care ii economisim, conditiile de incalzire vor fi vizibil imbunatatite. Cu tehnologia panourilor solare in fiecare clasa va fi asigurata o temperatura constanta de 26 – 27 grade Celsius”, a mai spus Manta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.