Folosirea GPL, un carburant mai putin poluant, neincurajata in niciun fel de legislatia romaneasca

Folosirea GPL, un carburant ecologic, neincurajata in niciun fel de legislatia romaneasca

Masinile alimentate cu “gaz” polueaza mai putin decat cele pe benzina sau diesel, dar sunt taxate si impozitate exact la fel ca si acestea din urma

Principiul “poluatorul plateste” nu se aplica si proprietarilor de masini alimentate cu GPL. Ei polueaza mai putin, dar platesc la fel ca si ceilalti
In ciuda faptului ca in numeroase state europene (si nu numai), folosirea gazului petrolier lichefiat (GPL) este stimulata prin diverse masuri si inlesniri fiscale, in Romania acest carburant, mult mai putin poluant decat benzina si motorina, este ignorat aproape total de guvern.

Aceasta in ciuda faptului ca ultimele guverne, de la cel condus de Calin Popescu Tariceanu incoace, au motivat introducerea taxei auto (sub multele ei denumiri) prin aceea ca trebuie stimulata folosirea masinilor care polueaza mai putin.

Desi masinile alimentate cu GPL polueaza mai putin, folosirea lor nu este stimulata ori incurajata in niciun fel de legislatia nationala romaneasca. Prin urmare, daca noul guvern doreste aplicarea practica a principiului “poluatorul plateste”, ar fi timpul sa tina cont de acest adevar simplu, demonstrat stiintific: o masina alimentata cu GPL polueaza mai putin decat una identica, alimentata cu benzina sau motorina.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,325FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente