Folosirea transportului in comun ajuta la mentinerea siluetei

Folosirea transportului in comun ajuta la mentinerea siluetei
Folosirea transportului in comun ajuta la mentinerea siluetei

Persoanele care folosesc transportul in comun, merg pe jos sau pe bicicleta ca sa ajunga la serviciu au in medie cu 2,5-3 kg mai putin decat cele care prefera masina, sustine un studiu aparut in British Medical Journal, mentionat miercuri de „Le Figaro”.

Autorii studiului — cercetatori de la London School of Hygiene & Tropical Medicine si de la University College din Londra — au inregistrat indicele de masa corporala (IMC) si nivelul de grasime de la 7.534 de persoane si au comparat apoi datele in functie de modul de deplasare pana la locul de munca. Dintre participanti, numai 10% au declarat ca folosesc transportul in comun, merg pe jos sau pe bicicleta.

Rezultatul a fost edificator: femeile aflate in aceasta situatie au in medie cu 2,5 kg mai putin decat cele care recurg la masina, IMC-ul lor fiind cu 0,7% mai mic, iar barbatii care nu apeleaza la automobil au in medie cu 3 kg mai putin decat conducatorii auto si un IMC cu 1% mai mic. Specialistii au luat in considerare diferentele socio-economice, varsta, alimentatia si nivelul de activitate fizica la locul de munca.

Concluziile studiului confirma ceea ce se stia deja si anume ca miscarea are efecte benefice asupra sanatatii si a prevenirii obezitatii, recunoscuta ca ‘boala grava’ de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) din 1997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *