Fonduri pentru impaduriri, in septembrie

0
500
Gheorghe Mihailescu, seful Directiei Silvice Vâlcea: “Peste 100 de oameni vor munci la impaduriri”
Gheorghe Mihailescu, seful Directiei Silvice Vâlcea: “Peste 100 de oameni vor munci la impaduriri”
Fonduri pentru impaduriri, in septembrie

Sesiunea pentru depunerea de proiecte aferente Masurii 221- Prima impadurire a terenurilor agricole se amana.

Astfel, sesiunea de cereri de proiecte pentru aceasta masura se va desfasura in perioada 3 – 28 septembrie 2012. Termenul limita pentru depunerea proiectelor este vineri, 28 septembrie 2012, ora 12:00.

Beneficiarii fondurilor europene nerambursabile acordate prin Masura 221 pot fi persoanele fizice, inclusiv persoanele fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociatiile de persoane fizice sau juridice, autoritatile publice locale detinatoare de teren agricol.
Pentru ca un potential beneficiar sa poata realiza o astfel de plantatie forestiera, trebuie sa detina parcele agricole cu o suprafata mai mare de de 0,5 hectare. Terenurile agricole care vor fi impadurite trebuie sa fi fost declarate in urma cu cel putin doi ani. Pe Masura 221 se acorda trei tipuri de plati: o prima pentru lucrarile de infiintare a plantatiei, o prima anuala pentru lucrarile de intretinere a plantatiei, pe o perioada de cinci ani si prima compensatorie fixa anuala pe hectar pentru pierderea de venit, ca urmare a impaduririi, pe o perioada de 15 ani. Fondurile sunt acoperite in proportie de suta la suta din bani publici neexistand obligativitatea cofinantarii. „Banii se vor aloca sub forma de plati directe, calculate pe an si pe hectar, in functie de forma de relief. Pentru campie, agricultorul va primi 1.330 de euro/ha, locuitorii din zona de deal vor primi 1.162 de euro pe hectar, iar la munte – 1.092 de euro”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

Implementarea Masurii 221 are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire. Masura este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau cresterea biodiversitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.