Formarea profesionala a agricultorilor

Formarea profesionala a agricultorilor

Unul din principalele obiective ale conducerii si specialistilor Camerei Agricole a Judetului Brasov il constituie Formarea profesionala a agricultorilor din judetul nostru.
Astfel, in anul 2012, peste 500 de fermieri au beneficiat de serviciile noastre de formare profesionala, absolvind cursuri de calificare in meseriile de Lucrator in cresterea animalelor, Lucrator in cultura plantelor, Apicultor, Piscicultor si Pomicultor.

La aceste cursuri, pe langa cunostintele tehnologice specifice meseriei respective, fermierii au beneficiat de instruire si in alte domenii conexe agriculturii, respectiv Managementul agricol, Ecoconditionalitate, Codul de bune practici agricole, Adaptarea agriculturii la schimbarile climatice, Protectia mediului si Politica Agricola Comuna pentru perioada 2014-2020.

Actiunea de formare profesionala va continua si in perioada urmatoare, iar cei care doresc sa urmeze cursurile organizate de institutia noastra, se pot adresa Camerei Agricole Judetene Brasov, Calea Feldioarei nr.20B, Brasov, tel. 0368465033 sau Centrelor Teritoriale din comunele Teliu, Halchiu, Moieciu, Sinca si din orasele Zarnesti, Fagaras si Rupea.

Meseriile in care agricultorii se pot califica sunt : Lucrator in cresterea animalelor, Lucrator in cultura plantelor, Lucrator in gospodaria agroturistica, Apicultor, Piscicultor
si Pomicultor.Facem precizarea ca aceste cursuri sunt acreditate si recunoscute de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si de cel al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, iar la terminarea lor fermierii vor sustine un examen de absolvire dupa care vor primi un certificat de atestare profesionala care le va permite practicarea meseriei respective in tarile Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *