Formula 1 cu masini fara emisii de gaze cu efect de sera

Prima cursa de Formula 1 la care au participat autovehicule care functioneaza pe baza de hidrogen s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, la Rotterdam, informeaza BBC News.
formula 1 fara emisii
La competitia numita Campionatul de Formula Zero au luat parte mai multe echipe, provenind din cinci tari diferite, fiecare dintre ele utilizand carturi cu zero emisii poluante. Autovehiculele au mers pe baza de celule de hidrogen.

Castigatorii competitiei au fost o echipa olandeza, pentru concursul de rezistenta, si o echipa din Spania, pentru cea mai mare viteza.

Initiativa olandeza

Ideea concursului Formula Zero apartine olandezilor Godert van Hardenbroek si Eelco Rietveld, iar competitia consta intr-o serie de evenimente la care participa echipe din Marea Britanie, Statele Unite, Olanda, Spania si Belgia.

“Cei care opteaza cat mai repede pentru aceasta tehnologie vor avea succes, iar cei care nu manifesta interes pentru asa ceva vor avea mult de pierdut in urmatorii zece ani, cand aceste competitii vor disparea din cauza emisiilor poluante”, a declarat unul din participantii la cursa.

Urmatoarea editie a campionatului se va desfasura in martie, anul viitor, in Statele Unite ale Americii.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente