Forta vietii -cele mai frecvente intrebari

1.Putina ciocolata este chiar asa de rea?

            O bucatica de orice din cand in cand nu e daunatoare (NU ESTE CAZUL CAFELEI, CARNII, TUTUNULUI, ETC, CARE SUNT COMPLET INTERZISE). Ciocolata are o serie de ingredienti periculosi: coeina si theobromina, care este cancerigena, atacand ADN la nivel de celula. Ciocolata duce si la atrofierea testiculelor, prin zaharul alb rafinat pe care-l contine.

                                                                                                              

wine.jpg

2. Este adevarat ca putin vin ajuta la digestie?

            Corpul nu are nevoie de niciun ajutor la digestie, dupa cum nu are nevoie de ajutor nici sa respire sau sa clipeasca din ochi. Toate sunt raspunsuri automate. Digestia pur si simplu are loc cand mancarea ajunge in stomac. Totul e sa n-o impiedicam! Vinul este fermentat, contribuind la stricarea mancarii cu care intra in contact. Alcoolul ingreuiaza activitatea rinichilor si ficatului.

 

3. In acest program mai este nevoie de medicamente (vitamine, minerale si toate celelalte tablete)?

            Oare cum a supravietuit omul mii de ani fara medicamente? Actuala noastra nevoie de vitamine si minerale in tablete a fost grosolan exagerata in scopuri comerciale. Ce interese poate avea, ce reclama isi poate face un taran care practica o agricultura simpla si naturala, fata de marile ramuri farmaceutice si concernele chimice care stau in spatele lor? Cifrele de afaceri si profiturile acestora din urma sunt de ordinul a miliarde de dolari anual si sunt in continua crestere. Interesele aflate in joc sunt foarte mari si astfel apare o adevarata manipulare pe multiple cai, concretizata in fmeds.jpginal prin faptul ca modul de viata natural, simplu si firesc si alimentatia lacto-vegetariana sunt atat de putin cunoscute in realitatea lor si de asemenea in faptul ca sunt de multe ori combatute cu argumente „stiintifice”, care de care mai mirobolante.

Pana la urma, se pare ca vitaminele si mineralele din farmacii nu sunt prea eficiente. In livezi si gradini sunt vitaminele, nu in farmacii. Fiecare vitamina si sare minerala de care avem nevoie se gaseste din abundenta in fructe si vegetale. Corpul are o atat de mica nevoie de vitamine, incat si conumul unei mici cantitati de fructe poate satisface cerintele organismului uman. Vitaminele si fructele se gasesc intr-o forma pura si foarte usor asimilabila. Nicio tableta nu este de calitatea vitaminelor din fructe, care sunt 100% naturale. De acum este aproape evident pentru oricine faptul ca vitaminele favorabile organismului nu au nimic de a face cu acele mici, mijlocii sau mari, colorate sau nu, pilule „apte sa curme o grija”, sau sa dea „energie”, extrase la cerere din rafturile farmaciilor. Omul modern, care a ajuns pana la Luna si mai departe, ramane inca un pigmeu in sondarea acestor „infinite mici” ale viului.

Ati vazut vreodata un copac in care sa creasca pastile? Tabletele de vitamine contin defapt numai fractiuni din structura originala a vitaminei, care devin toxice in corpul nostru. Odata extrase din produsele naturale, vitaminele isi pierd proprietatile. Vitaminele sintetizate sunt aproape lipsite de valoare. Tehnologia actuala poate crea in laborator un bob de grau care insa pus in pamant NU va creste. Un bob de grau dintr-un mormant antic pus in pamant, chiar daca este vechi de mii de ani, va creste si va rodi. Exista insa un singur lucru pe care substantele sintetizate in laboratoare si tot ceea ce este fabricat artificial nu-l au: forta vietii.

4. Cat este de daunatoare sarea?salt.jpg

Este daunatoare, mai ales sarea rafinata. Rafinarea sarii se face pentru a impiedica inmuierea ei in solnite pe vreme umeda. Or, sarurile magnezice sunt responsabile de aceasta dezagregare (sub actiunea umezelii). Ca sa obtinem un produs comod, placut vederii, lesne intrebuintat, ii rapim in mod stupid tocmai aceste principii de valoare. Sarea este un factor cu un rol major in aparitia tensiunii. Ea este caustica pentru tesuturile interne sensibile, incat corpul retine apa ca sa-i neutralizeze efectul acid. Aceasta duce la cresterea greutatii corporale, la vatamarea, inflamarea rinichilor. Ganditi-va la cate trebuie sa faca fata sarmanii dumneavoastra rinichi: cafea, ceai, sucuri, alcool, tablete, sare. Nici nu este de mirare ca atatia oameni mor anual de blocaj renal. Sarea n-ar trebui consumata in exces. Recomandata este sarea de mare sau grunjoasa.

5. Ce credeti despre hipoglicemie?

     Dieta majoritatii oamenilor are o natura atat de acida si consumatoare de energie interna, incat nu e de mirare ca apare hipoglicemia. Fructele sunt cele care pot duce la disparitia acestei boli. Trebuie sa ne gandim la valoarea unui aliment, care este data de continutul lui energetic. 90% din mancare trebuie sa ne furnizeze glucoza necesara si sa ne sustina functiile vitale. Creierul foloseste un singur combusibil: zaharul, sub forma glucozei. El nu foloseste grasime sau proteine, ci numai glucoza pe care o ia din sange. Daca nu este destula in sange pentru a satisface cerintele creierului, se da alarma, care consta in simptome cum ar fi: oboseala, iritabilitate, neliniste emotionala, epuizare, melancolie, gandire greoaie etc.Pentru aceasta, este bine sa mancam miere, fructe. Cand fructoza ajunge in corp, se transforma in glucoza, mai rapid ca orice carbohidrat.

Nu va supraalimentati. Una din cauzele pentru care simtim nevoia sa mancam mult este aceea ca organismul nostru nu absoarbe nutrientii din mancare. Acestia se absorb prin intestine. Daca micile filamente care captusesc peretii intestinelor sunt naclaite, nutrientii nu se vor absorbi oricat am manca si deci corpul nostru nu va fi hranit.

Reintoarcerea la mancarurile simple, naturale, nerafinate, va vor ajuta sa scapati de foame, supraalimentatie, subnutritie si supragreutate. Daca la inceputul acestui program veti mai simti inca senzatia de foame accentuata, nu va descurajati. Continuati sa mancati fructe, salate si sa beti sucuri proaspete din fructe si legume. Acestea vor duce la curatarea peretilor intestinelor si astfel substantele nutritive vor patrunde mult mai usor in sange, problemele vi se vor rezolva, va veti simti mereu minunat si in forma.

Bibliografie:

Catrina, Nicolae, Din tainele alimentatiei lacto-vegetariene, Editura  Shakti, Iasi, 1994, pp.69-76.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *