Forumul ONG de la Marea Neagra, Editia a V-a

  0
  358
  Deseuri marine in marile Europei: constientizare sociala si co-responsabilitate
  Forumul ONG de la Marea Neagra, Editia a V-a

  24-25 octombrie 2012, Bucuresti, Hotel Intercontinental

  Participare si incluziune pentru o dezvoltare responsabila

  Pentru al cincilea an consecutiv, organizatiile din regiunea Marii Negre se intalnescpentru a dezbate cele mai importante teme de interes regional pentru societatea civila si pentru a impartasi solutii locale la probleme regionale.

  Forumul organizatiilor neguvernamentale din Regiunea Marii Negre are loc la Bucuresti in perioada 24-25 octombrie si este organizat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND), cu sprijinul Ministerului roman al Afacerilor Externe si al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

  Editia de anul acesta va pune accent pe participare si incluziune, abordand teme precum antreprenoriatul social si incluziunea sociala, mobilizarea comunitatilor, tineret si participarea la procesul de luare a deciziilor.

  Organizatii din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Romania, Rusia si din alte state membre UE, active in regiunea Marii Negre vor dezbate timp de 2 zile pe marginea acestor teme si vor incerca sa identifice solutii ce pot raspunde la problemele regionale curente. Printre participanti se vor afla reprezentanti ai Parlamentelor din regiune, institutiilor europene, societatii civile, experti, mass-media.

  Forumul ONG de la Marea Neagra reafirma importanta Marii Negre ca un spatiu de colaborare si interactiune dincolo de barierele existente si exploreaza similitudinile si oportunitatile de actiune comuna intre tarile aflate in bazinul Marii Negre. Prosperitatea, stabilitatea si securitatea vecinilor constituie valorile promovate de Uniunea Europeana, insa eforturile depuse pentru stimularea reformelor democratice si economice trebuie dublate si la nivelul statelor.

  Pozitionarea strategica la confluenta dintre Europa, Asia si Orientul Mijlociu determina o serie de oportunitati, dar si provocari in acelasi timp. Configuratia Marii Negre s-a schimbat o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana iar evolutia acesteia va depinde si de modul in care statele isi vor coordona initiativele, politicile si interesele in acest sens.

  In cadrul evenimentului, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania va acorda Premiul Black Sea pentru Excelenta, editia a III-a. Acesta va rasplati activitatea organizatiilor neguvernamentale derulata in Regiunea Marii Negre, promovand totodata practicile de cooperare intre organizatiile neguvernamentale si rolul Sinergiei Marii Negre la nivel regional si multilateral.

  Evenimentul a fost lansat in anul 2008 de catre FOND, in colaborare cu organizatii din regiunea extinsa a Marii Negre, cu sprijinul Ministerul roman al Afacerilor Externe, Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si al Black Sea Trust for Regional Cooperation.

  Editiile anterioare ale Forumului au aratat un interes din ce in ce mai mare pentru zona Marii Negre, dar si dorinta organizatiilor si a altor actori relevanti de a se implica activ in proiecte comune.

  Lansarea Premiului Black Sea NGO pentru promovarea cooperarii in regiunea Marii Negre

  Reprezentanta Comisiei Europene in Romania va acorda si anul acesta, in cadrul celei de-a cincea editii a Forumului ONG de la Marea Neagra, premiul Black Sea pentru promovarea cooperarii regionale. Acesta are drept scop cresterea profilului cooperarii regionale a societatii civile si a Sinergiei Marii Negre, promovarea de bune practici si cresterea vizibilitatii actiunilor in randul publicului larg.

  Cui se adreseaza?

  Organizatiilor inregistrate in zona Marii Negre (Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Romania, Rusia, Turcia, Ucraina).

  Mai multe informatii despre premiu si despre editiile anterioare sunt disponibile la:

  http://blackseango.org/forum/prizes/content/prizes

  Forumul ONG de la Marea Neagra este organizat de Federatia ONG pentru Dezvoltare din Romania – FOND, cu sprijinul Ministerului roman al Afacerilor Externe si al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Lansat in anul 2008, Forumul isi propune sa contribuie la consolidarea capacitatii organizatiilor neguvernamentale pentru a influenta politicile regionale si nationale si cresterea numarului si calitatii proiectelor si parteneriatelor regionale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.