Fostul si actualul ministru al agriculturii au lucrat in trecut cu compania americana Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic

Fostul si actualul ministru al agriculturii au lucrat in trecut cu compania americana Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic

Deputatul democrat-liberal Stelian Fuia, propus pentru functia de ministru al Agriculturii, a lucrat in trecut pentru Monstanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetice. Si ministrul interimar al Agriculturii, Valeriu Tabara, a colaborat cu compania americana.

Ministrul interimar al Agriculturii si omul propus sa preia acest post au ceva in comun: amandoi au lucrat in trecut cu compania americana Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic.

CV-ul lui Fuia precizeaza ca acesta a urmat cursurile interne ale companiei Monsanto. Ulterior, intre 1995 si 2002 el a fost angajat in functiile de manager de vanzari al Monsanto Romania, business development manager pentru Europa centrala si CIS al Monsanto Europe, si de director comercial al Monsanto Romania.

Carmen Moldovan, deputat PSD, a solicitat azi premierului desemnat Mihai Razvan Ungureanu retragerea nominalizarii lui Stelian Fuia pentru Ministerul Agriculturii, deoarece acesta ar reprezenta in guvernul Romaniei interesele companiilor producatoare de organisme modificate genetic.

”Este greu de crezut ca un om care inca de la primul loc de munca a servit interesele unor firme precum AgrEvo GmbH sau Monsanto si care a fost educat de aceste companii, va face o altfel de politica decat aceea gigantilor internationali care au tot interesul sa invadeze Romania cu organisme modificate genetic”, subliniaza Carmen Moldovan intr-un comunicat citat de NewsIn.

Precedentul Tabara

Si ministrul interimar al Agriculturii, Valeriu Tabara, care se pregateste sa paraseasca functia, a colaborat in trecut cu Monsato. “Am colaborat cu firma Monsanto. Nu este un secret si nu este nimic ilegal”, declara ministrul in 2010, potrivit ziarului Evenimentul Zilei.

Tabara a fost in mai multe randuri acuzat ca reprezinta interesele producatorilor de organisme modificate genetic in Romania, mai multe ONG-uri solicitand lui Emil Boc sa il demita de la sefia Ministerului Agriculturii.

Tabara a fost de altfel, in timpul mandatului sau, un sustinator al introducerii OMG-urilor in Europa si in Romania, motiv pentru care a intrat in conflict cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente