Romsilva a transmis catre 9 primarii din Valcea toate drumurile forestiere

Romsilva a transmis catre 9 primarii din Valcea toate drumurile forestiere

Anul trecut, prin Hotararea de Guvern nr. 508/2011 s-a aprobat propunerea de trecere a unor drumuri forestiere si a terenurilor aferente acestora, din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, in domeniul public a 9 unitati administrativ-teritoriale din judetul Valcea. La nivelul judetului Valcea au fost identificate o serie de drumuri forestiere pe raza administrativ-teritoriala a comunelor Vaideeni, Horezu, Barbatesti, Alunu, Caineni, Titesti, Perisani, Racovita si Vladesti, drumuri forestiere aflate pana in 2010 in domeniul public al statului si in administrarea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

Conform Codului Silvic, drumurile forestiere si terenurile aferente acestora pot trece cu titlu gratuit din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva in domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale. In acest sens, consiliile locale ale comunelor Vaideeni, Horezu, Barbatesti, Alunu, Caineni, Titesti, Perisani, Racovita si Vladesti au solicitat transmiterea drumurilor forestiere si a terenurilor aferente acestora din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva in domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale respective si in administrarea consiliilor locale, in vederea executarii unor lucrari de intretinere, modernizare si reabilitare a elementelor de infrastructura prin fonduri europene care pot fi accesate de catre autoritatile administratiei publice locale.

Imobilele ce au fost transmise nu fac obiectul unor cereri de reconstituire a dreptului de proprietate privata sau de restituire, depuse in temeiul actelor normative cu caracter special privind fondul funciar, respectiv cele care reglementeaza regimul juridic al imobilelor preluate abuziv de statul roman in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989 si nu sunt grevate de sarcini. De asemenea, precizam ca drumurile forestiere ce au facut obiectul transmiterii si terenurile aferente acestora nu au fost intabulate datorita lipsei fondurilor financiare necesare dezmembrarii fondului forestier.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente